FIN MVA BH TK1 Mintgarden's Dareios "Fatsy"


Oranssi uros
Synt. 17.7.2001
Isä: Thomdy Dom's Fire Heart
Emä: Thomdy Dom's Love Me Do
Kasvattaja: Annamiina Pulliainen
Luonnetestistä 140 pistettä
Agility Mini 3 (eläkkeellä)
Kennelliiton Kaverikoira

Fatsy on luonteeltaan iloinen, reipas ja tasapainoinen koira. Se rakastaa vetoleikkejä, pieniä vinkuleluja ja hyvää ruokaa.

Fatsyllä on yksi pentue, josta Hero (Black Caesar's Arctic Hero) ja Notte (Black Caesar's Action Man) ovat Suomen muotovalioita. Fatsy on valitettavasti muuttunut kivesrappeutuman myötä hedelmättömäksi eikä siis ole enää käytettävissä jalostukseen.

Fatsy KoiraNetissä

Fatsy tuli luokseni kasvattajaltaan Annamiina Pulliaiselta 8 kuukauden ikäisenä, mutta tyypillisenä mittelinä se sopeutui elämämuutokseensa hyvin äkkiä.

Ensimmäinen harrastuksemme oli näyttelyt, joihin lähdimme molemmat aivat yhtä vihreinä. Pikkuhiljaa kokemusta karttui ja menestystäkin alkoi tulla. Suomen muotovalion arvo saavutettiin elokuussa 2003, Fatsyn täytettyä muutamaa viikkoa aikaisemmin vaadittavat 2 vuotta. Fatsy on ollut ROP seitsemän kertaa ja VSP kaksi kertaa, CACIBeja sillä on Suomesta kolme. Fatsy oli joulukuusta 2007 lähtien näyttelytauolla, koska olin päättänyt mennä sen kanssa seuraavan kerran vasta veteraaniluokkaan. Ensimmäinen esiintyminen veteraaneissä oli Fatsyn synnyinpaikkakunnalla Oulussa, jossa Fatsy olikin ROP-veteraani. Veteraaneissa on sittemmin käyty jonkin verran ja erityisen hienolta tuntui Fatsyn valinta ROP-veteraaniksi Lahden KV-näyttelyssä syksyllä 2010.

Innostuimme myös tokosta ja Fatsy osoittautui hyvin oppivaiseksi, jopa niinkin paljon, että välillä ennakointi oli todellinen ongelma. Uskaltauduimme jopa kisaamaan tokossa jonkun verran ja kasaan saatiin ALO-luokasta kolme ykköstulosta eli koulutustunnus TK1. Fatsy myös suoritti Palveluskoirien käyttäytymiskokeen eli BH-kokeen ensimmäisenä mittelinä lokakuussa 2003. AVO-luokan liikkeitä en enää onnistunut Fatsylle opettamaan (vika siis minussa, ei koirassa), joten toko jäi vähitellen taka-alalle ja agilitystä tuli pääharrastus.

Agilityn alkeiskurssin kävimme jo syksyllä 2002, mutta edistyminen lajissa oli pitkään hidasta, koska oman auton puuttuessa kävimme treeneissä vain silloin kun satuimme saamaan kyydin. Ensimmäisiin virallisiin kisoihin osallistuimme vasta syksyllä 2005 ja 2-luokkaan Fatsy nousi keväällä 2007. Kesällä 2009 Fatsy tuntui saavan aivan uutta intoa agiliitämiseensä ja niinpä se nousi 3-luokkaan 4.7. Nastolassa Agirotu-tapahtumassa. Vielä 2010 kesällä Fatsy kilpaili jonkin verran ja menestyi varsin mukavasti, mutta agility jätettiin lopullisesti loppukesästä 2011, jolloin Fatsy kisasi viimeiset starttinsa.

Keväällä 2012 Fatsy alkoi toimia Kennelliiton Kaverikoirana, mihin se tuntuu sopivan erinomaisesti. Vierailemme kerran kuussa vanhustenhoitolaitoksessa.