Kuulumisia 2008


12.12.08
Tänään sitten selvisi, ettei narttujen tyhjäksi jäämisessä ollut kyse huonosta tuurista. Käytin Fatsyn spermatutkimuksessa ja siinä selvisi, että se on hedelmätön. Siittiöitä ei ollut käytännöllisesti katsoen yhtään. Harmittaa kerta kaikkiaan vietävästi! :-( Lääkäri kertoi, että tällaisen saattaa aiheuttaa esim. pieni tulehdus kiveksissä tai niiden kylmettyminen, ja joissain tapauksisssa tilanne saattaa korjaantua eli uusi tutkimus noin puolen vuoden päästä olisi suositeltava. Toivoa siis on vielä, ja ajattelin että vien Fatsyn myös Mäntsälään lisääntymisasioihin erikoistuneelle eläinlääkärille.

6.12.08
Pihkakin jäi sitten tyhjäksi :-( . Harmittaa todella, että on näin huono tuuri nyt kun Fatsylle vihdoin taas vuosien tauon jälkeen tuli jalostuskäyttöä. Mukavaa on sen sijaan, että Vekun koiratanssikurssi on sujunut erinomaisesti, paljon uutta on opittu. Kurssia on vielä kaksi kertaa jäljellä ja viimeisellä kerralla on pikkujoulut, jonne jokainen valmistelee pienen esityksen. Vekulla ja minulla on musiikkina "Jingle Bell Rock" ja esitystä on harjoiteltu ahkerasti. Fatsyllekin on tullut siinä sivussa opetettua uusia temppuja.

7.11.08
Fatsy palasi tiistaina hyvissä voimissa kotiin vähän päälle kaksi viikkoa kestäneeltä reissultaan. Pihkan se oli astunut neljä kertaa ja nyt laitetaan peukut pystyyn että syntyy pentusia :-). Donnan astuminen sitten ei valitettavasti onnistunutkaan ja Suskikin on ilmeisesti jäänyt tyhjäksi, joten pentuja ei ole tulossa ihan odotusten mukaisesti :-(.
Vekun kanssa aloitettiin eilen uusi harrastus, koiratanssi. Aikaisemmin syksyllä kun kuulin, että oma seuramme järjestää koiratanssikurssin, niin ilmoittauduin heti, ja nyt sitten päästiin asiaan :-). Todella hauskaa oli, sekä emännälle että koiralla. Aion viedä Vekun myös sunnuntaisin Koiraharrastajien tämän vuoden viimeiselle tokokurssille. Täytyy keksiä kaikenlaista ajanvietettä tähän kaamokseen.

19.10.08
Fatsy lähti tänään vierailemaan Vekun ja Picon tyttären Pihkan (Hulahulan Baila-Baila) luokse Turkuun. Toivotaan, että syntyy monta reipasta pentua :-). Kuukausi sitten Fatsy astui Mintun oman nartun Suskin (Thomdy Dom's She Bangs), josta uutisia odotellaan kovasti, että onko kantavana. Fatsy tuntuu todella tulleen muotiin! Se on luvattu myös Donnalle (Kujeen Belladonna) sekä Susille (Mustanpaimenen Krista), ja sitä kohtaan on osoitettu kiinnostusta jopa Norjassa asti.

14.9.08
Viikonloppu vietettiin agiliidon ja lenkkeilyn merkeissä. Eilen oltiin siis Porvoossa kisaamassa. Fatsy sai molemmilta radoiltaan tuloksen, mutta hyvin vaatimattoman. Yliaikaa tuli runsaasti ja lisäksi vielä virheitä (ongelmia esim. putkiin menossa). Vekku sai melkein ensimmäisen sijoitusnollansa, agilityradan ainoa virhe tuli A:n kontaktilta (eipä ollut eka kerta...). Nollalla oltaisiin sijoituttu 3. nyt sijoitus oli 5. Harmittaa kyllä jonkin verran! Hyppyradalta tuli hylky, kun tuomarin suunnittelema putkiansa toimi sitten meidän kohdalla...
Porvoon kisat olivat myös mittelien rotumestaruuskisat ja paikalle oli tullut kisaamaan yhdeksän mitteliä. Voittajaa en vielä tiedä, koska jouduin lähtemään pois ennen kolmosluokkien kisaa.
Suuntasimme Porvoosta melkein suoraan Vesivehmaalle spitzityttökavereiden luokse, ja loput lauantaista sekä sunnuntai vietettiin metsälenkkeilyn ja pihalla juoksentelun merkeissä. Sekä emäntä että koirat nauttivat :-)

7.9.08
Kahden viikon takaisista Järvenpään kisoista jäi sellainen olo, että paremminkin olisi voinut mennä ja siksipä suunnattiinkin tänään Forssaan. Tuomarina oli sielläkin Salme Mujunen ja radat taas ihan mielenkiintoisia alku- ja loppusuorineen. Ja menihän meillä astetta paremmin. Fatsy nappasi hyppyradalta uransa ensimmäisen nollavoiton! :-) Kerrankin riitti aika ja muut sattuivat olemaan vielä hitaampia (tai tekivät virheitä). Olen ollut siinä uskossa, että Fatsy ja minä emme ikinä saa yhtään nousunollaa kolmosiin, mutta on se näköjään mahdollista ;-). Agilityradalta Fatsylle tuli hylky väärästä radasta, kun en yhdessä radan kriittisessä kohdassa huomannut käskyttää ajoissa. Vekun radatkin menivät hienosti. Hyppyradan ainoa virhe tuli kepeiltä, agilityradalta puolestaan tuli kakkosluokan eka nolla :-). Valitettavasti vain muut olivat sen verran nopeampia, että sijoituttiin vasta viidensiksi, mutta hyvä alku. Ensi lauantaina vielä mennään Porvooseen kisaamaan.

24.8.08
Eilen olimme kisaamassa Järvenpäässä, olin ilmoittanut molemmat sekä agility- että hyppyradalle. Radat eivät olleet mitenkään ylivoimaisen vaikeita ja ihanneajatkin olivat löysät, mutta ei ollut onni myötä. Vekku sai hyppyradalta hylyn, kun kepeillä tuli virhe ja korjausta yrittäessäni se alkoi pujotella väärään suuntaan. Agilityradalta tuli kaksi ratavirhettä (kepeiltä ja keinulta). Fatsy sai molemmilta radoilta tuloksen 5, hyppyradalta tuli kielto renkaalta ja agilityradalla hypyltä. Kaikki radat menivät alle ihanneajan, mutta kisaamassa oli niin nopeita koiria, että edes nollat meidän nopeudella eivät olisi riittäneet sijoittumiseen. No, pariin kisaan ollaan vielä menossa tänä syksynä :-)

3.8.08
Melkein puolet heinäkuustakin meni mökillä lomaillessa ja onneksi siihen mahtui myös muutama hellepäivä :-) Kesä on taas kerran mennyt todella nopeasti, niin paljon on ollut kaikenlaisia menoja ja tapahtumia.
Eilen oltiin Valkeakoskella kisaamassa. Radat olivat melkoisen vaikeita (täynnä ansoja ja tiukat ihanneajat), ja Fatsy saikin ainoasta startistaan hylyn, kun hyppäsi minun mokani takia muurin takaisin väärästä suunnasta. Mutta hylky olisi joka tapauksessa tullut radan seuraavassa kohdassa, missä oli putki A-esteen alla. Fatsy rakastaa A-estettä, joten sinnehän se tietysti meni eikä mihinkään tylsään putkeen... Loppurata menikin sitten hienosti ja oikein vauhdikkaasti :-). Vekku puolestaan meni aivan mahtavasti, ihana pikkujätkäni! :-)). Kaikilta radoilta tuli tulos, ekalta ainoa virhe A:n kontaktilta ja yliaikaa. Toinen rata oli virheetön, mutta siltäkin tuli harmittavasti vähän yliaikaa, muuten se olisi ollut eka nousunolla kolmosiin. Hyppyradan ainoa virhe tuli okserilta (tosi korkea & leveä, takimmainen rima tippui). Vekku siis sijoittui toisella radalla kolmanneksi, ja koiria oli sentään parikymmentä. Myös toiseksi tullut oli mitteli, joten hieno rotuedustus.

6.7.08
Olimme koko viikonlopun Ylöjärvellä AgiRotu-tapahtumassa. Vekku juoksi launtaina hienon nollan ja nousi kakkosiin!! :-)) Aika oli -6,58 ja sijoitus 5./37. Ekasta kakkosluokan radasta tulikin sitten hylky kun tunaroin taas kerran itse - Vekku kyllä meni todella upeasti. Fatsyn rata meni myös mukavasti. Pääsimme sijoituksillamme mukaan myös Finnish Open-finaaliin, mistä tuli molemmilla hylky. Fatsylle väärästä radasta, Vekun kanssa taas otin tahallisen hylyn korjaamalla keinun. Kisa nyt oli kuitenkin epävirallinen. Tänään olin vielä Vekun kanssa mukana Liitospitzelit- joukkueessa.
Ehdimme tässä välillä viettää muutaman viikon mökilläkin ja menemme sinne kohtapiakkoin taas viikoksi (pätkissä lomailulla on puolensa :-)

16.6.08
Nyt olivat ilmaantuneet RotuRacen tulokset Egu:n sivuille. Meidän joukkueemme oli hienosti 27. Vekku puolestaan oli koko tapahtuman nopein mitteli :-) Se juoksi 80 metriä ajassa 9,26 ja oli 90. kaikkiaan 203 koiran joukossa.

15.6.08
Eilen sitten oltiin Vekun kanssa Hyvinkäällä Sveitsin vinttikoiraradalla RotuRace-tapahtumassa. Meidän joukkueemme Saksan Salamat oli vuorossa aivan vihoviimeisenä, ja kun minijoukkueita oli kaikkiaan 56 kpl niin odotusaika oli pitkä. Mutta mukavasti se sujui erilaisia koiria katsellessa, joukkueiden asuja ihaillessa ja buffetin antimia nauttiessa. Tosi kiva kokemus koko tapahtuma, täytyy ensi vuonnakin pyrkiä mukaan :-)

7.6.08
Viime viikko vietettiin mökillä koirien nauttiessa vapaana olosta, uimisesta (Vekku) ja luiden syönnistä pihalla (Fatsy). Fatsy jäikin maalle "mummolaan" muutamaksi viikoksi, mutta Vekku tuli mukanani Lahteen, koska sillä oli töitä - tänään agilitykisat Riihimäellä ja viikon päästä RotuRace-tapahtuma. Ja tämänpäiväisistä kisoista sitten tuli se kauan metsästetty toinen nolla!! :-) Toiselta radalta tuli vitonen (puomilta), mutta se ei sinänsä harmita koska Vekun eka nollakin oli Johanna Nybergiltä. Se ei siis olisi nyt noussut kakkosiin, vaikka olisi saaanut molemmilta radoilta nollan. Olen ihan huipputyytyväinen meidän suorituksiin :-)

18.5.08
Agilitymenestys vain jatkuu :-) (kuinkahan kauan...). Eilen Vekun kanssa Vesivehmaalla juoksemassa kaksi starttia. Eka rata voitettiin, tosin tuloksella 10, ja toisella radalla tultiin kolmansiksi tuloksella 5. Nolla jäi taas harmittavan pienestä kiinni - kolmanneksi viimeisellä hypyllä tuli kielto, kun en ohjannut loppuun asti. Eilen oli myös epävirallinen piirinmestaruus-joukkuekilpailu. Fatsy oli meidän seuran minijoukkueessa, joka tuli kolmanneksi ja Vekku medijoukkueessa. Koko medijoukkueen tulos oli meidän harteillamme, koska alla oli yksi hylky. Heti alussa tuli kielto, mutta dramaattisin juttu tapahtui heti puomin alastulon jälkeen, kun Vekku kompastui ja kaatui. Vaan mitä siitä, koira nousi ylös, ravisteli, jatkoi radan puhtaasti loppuun ja meidän medijoukkue voitti piirinmestaruuden! Tänään Fatsy sai hienon tuloksen hyppyradalta, ei ratavirheitä, vain muutama sekunti yliaikaa. Agilityrata meni yhdellä ratavirheellä, ja yliaikaa tuli silläkin.

11.5.08
Loistava agiliitopäivä tänään :-) Hollolassa kaksi starttia (agi- ja hyppyrata) molempien kanssa ja kolmella niistä sijoitus. Vekun kanssa tuli pari harmittavaa virhettä hyppyradalla, mutta agilityrata menikin sitten vallan mainiosti - ainoa virhe tuli A:n kontaktilla, muuten rata olisi ollut puhdas. Hieman kyllä tuo pikkuvirhe harmitti, mutta ensimmäinen sijoittuminen tuntui mahtavalta :-) Mini 2-luokassa taas oli osanottajia niin vähän, että pelkällä tuloksella pääsi sijoittumaan. Fatsy meni kyllä radat hienosti, mutta yliaikaa tuli reilusti.

4.5.08
Kävin tänään katsomassa Vekun ja Ellin pentuja, ikää on nyt vähän päälle viisi viikkoa. Oikein sieviä ja reippaita pikkuisia :-) Kuvia pennuista löytyy täältä.

1.5.08
Kaikki tämän viikon kuulumiset nyt kerralla.
Maanantaina oli meidän oman seuran epäviralliset agilitykisat. Vekku meni mölliradan (palkkasin kontakteilla), ja medi1-radan, jonka se voitti hienolla nollatuloksella :-) Ihanneaika alittui reippaasti. Fatsy meni mini1-radan nollalla, mutta ei tietenkään sijoittunut kun oli väärän luokan koira. Oman luokkansa mini2 se voitti, kun oli ainoa, vaikka tulos olikin kaikkea muuta kuin loistava...(yliaikaa ja pari ratavirhettä). Kakkosten rata oli kyllä sellainen pyöritys, että olen tyytyväinen kun ylipäätään muistin sen :-)
Tänään sitten Vekun kanssa Hollolassa ryhmänäyttelyssä. Valioluokan voitti, kun oli ainoa, ja sijoittui PU-luokassa kolmanneksi. Turkki oli aika kauhea, juuri putoamaisillaan enkä ollut juuri uskaltanut harjaa käyttää (minkä tuomari kyllä huomasi). Kotiin tultua sitten harjasin kaiken irtoavan pois. Nyt ei näyttelyihin mennä vähään aikaan vaan keskitytään täysin agiliitämiseen.

26.4.08
Oltiin Vekun kanssa pitkästä aikaa näyttelyssä, Lahden KV:ssä. Vekku yllätti minut positiivisesti käyttäytymällä kehässä todella fiksusti, pientä räkytystä lukuunottamatta. Mutta malttoi siis seistä ja antoi tuomarin tutkia ja katsoa hampaat ilman änkyröintiä :-). Tuloksena valioluokan toinen sija, paras uros-luokan niinikään toinen sija ja vara-CACIB, joka vahvistuu CACIBiksi (voittanut on jo vahvistettu inttivalio). Arvostelu tulee Vekun näyttelytuloksiin, kunhan saan sen tulkittua...;-)

14.4.08
Eilen vietettiin mukava päivä spitzityttökavereiden luona Vesivehmaalla. Ensin pitkä metsälenkki vapaana ja sitten iloista telmintää ulkona ja sisällä. Koirat nauttivat olostaan :-). Tänään sitten suunnattiin Hollolaan epävirallisiin agilitykilpailuihin. Vekku meni ensin mölliradan ja se sujui hienosti (palkkasin kontakteilla). Ykkösten radan menivät molemmat ja se oli todella vaikea, mm. putki a:n alla ja puomin ylömenon molemmin puolin. Mineissä ei tullut yhtään tulosta ja medeissäkin vain muutama (makseja en jäänyt katsomaan). Fatsy oli aivan intona ja tapojensa vastaisesti irtoili esteille, valitettavasti vain väärille. Vekun kanssa rata sujui paljon paremmin kuin olisin ikinä voinut kuvitella, jos puomille meno olisi onnistunut ilman putken läpi kiertämistä olisimme saaneet tuloksen (nyt siis hylky). Tärkeintä on, että keinu meni hyvin ja kontaktit otettiin :-)

9.4.08
Kuulumiset ovat vähän myöhästyneet, kun jouduin siirtämään sivut uudelle palvelimelle. Mutta joka tapauksessa - Vekusta tuli jälleen isä 27.3. kun Elli (viralliselta nimeltään Ruska) pyöräytti maailmaan kolme koiravauvaa. Pentueessa on kaksi tyttöä ja yksi poika.

16.3.08
Fatsy voitti Nastolan Koiraharrastajat ry:n Vuoden Agilitykoira-kilpailun jo toisena vuonna peräkkäin. Vekku tuli samassa kilpailussa kolmanneksi. Upea kiertopalkintopokaali koristaa hyllyä siis vielä vuoden :-)

10.2.08
Eilen käytiin Vekun kanssa taas Riihimäellä kisaamassa, tällä kertaa kaksi starttia. Radat olivat teknisesti vaikeita ykkösluokan radoiksi, täynnä ansoja. Vaikka ensimmäiseltä radalta saatu tulos ei ollut kummoinen (16,93) ja toiselta (vaikeammalta) tuli hylky, niin olen tyytyväinen siihen miten hyvin selvisimme vaikeilla radoilla emmekä langenneet yhteenkään ansaan. Toiselta radaltakin olisi saatu tulos, mutta Vekku kehitti jonkun kummallisen fobian eikä suostunut suorittamaan keinua. Ennen keinun kanssa ei ole ollut mitään ongelmia, joten hieman ihmettelen tuota.

18.1.08
Postissa saapui vahvistus Vekun CACIBille. Kyseessä oli siis viime kevään Lahden KV:ssä saadun vara-CACIBin vahvistuminen CACIBiksi. Vahvistus piti erikseen anoa FCI:ltä, koska ko. näyttelyssä CACIBin saanut koira ei vielä ollut vahvistettu inttivalio. Anominen jäi keväällä/kesällä agilitykiireiden jalkoihin ja lähetin sen vasta elokuussa, mutta kannattipa kuitenkin :-).

13.1.08
Agilityssä kisaaminen aloitettiin Vekun kanssa tänä vuonna todella aikaisin, kun kävimme Riihimäellä 5.1. Tuloksena oli hylky, mutta siitä huolimatta olen tyytyväinen suoritukseemme. Vekku oli hyvin kuulolla, otti kontaktit (ollut ongelmia), rata meni sujuvasti ja seurakaverin kommenttien mukaan liikuin itse hyvin ja käskytykseni oli (kerrankin!) ajoissa. Hylky tuli kun radan hankalassa kohdassa Vekku suoritti oma-aloitteisesti putken uudestaan väärästä päästä...