Kuulumisia 2009


23.12.09
Pessi täyttää tänään 11 viikkoa ja olen päivä päivältä ihastuneempi siihen. Poju vaikuttaa olevan luonteeltaan mitä mainioin - avoin, utelias, rohkea ja määrätietoinen, mutta kuitenkin harkitseva. Ahneelta se ei vaikuta, mutta taistelutahtoa löytyy yllin kyllin eli todennäköisesti kehittyy lelulla motivoitavaksi. Ihana on katsoa vuorovaikutusta isojen koirien kanssa, nyt sitä jo alkaa olla kun Pessi on vähän kasvanut. Vekun kanssa jo leikkivät kovasti, tässä muutama kuva.
Photobucket Photobucket

9.12.09
Pessin kanssa on jatkettu maailmaan tutustumista. Eilen pikkuinen oli mukana hallilla, kun olin Fatsyn kanssa agilitytreeneissä, ja tänään vierailtiin Maikin Lemmikkikellarissa ostamassa raakaruokatäydennystä. Pessi on suhtautunut kaikkeen uteliaan innostuneesti ja on selvästi kunnon barffarikoiran alku - heti kun kuonon eteen tuotiin pussi jäisiä broilerinkauloja, niin pikku kieli alkoi niitä lipoa :-).

5.12.09
Pikkuinen mittelinpentu Pessi (Black Caesar's Hit The Jackpot) kotiutui Fatsyn ja Vekun järkytykseksi meille tänään. Pentu tuntuu sopeutuneen hyvin (vaikka Fatsy onkin jo opettanut sille herran pelkoa), on leikkinyt, syönut ja käynyt ulkona. Pessi on sukua sekä Fatsylle että Vekulle, Fatsy on sen emän isän isä ja Vekku puolestaan isän isä. Että eihän sitä voinut käsistään päästää... pakko se oli ottaa, vielä kun sattui syntymään tuollainen mitä kaunein kerma uros :-). Kuvia ja Pessin oma sivu tulossa piakkoin.

31.10.09
Kuluneelta viikolta... Olin alkuviikon lomalla ja koirien kanssa maalla. Ne tykkäsivät kovasti kun pääsivät pitkille irtolenkeille, vaikka Fatsy ei niin kauheasti metsässä rämpimistä rakastakaan. Vekku puolestaan oli ihan elementissään, etsi uusia hienoja keppejä ja hyppi kivien päälle.
Tiistain treeneissä testasin Vekulla äänetöntä ohjausta. Ei se ensimmäinen kerta ollut, mutta nyt ero oli aivan huomattava... Koira ei komentanut radalla ja meni ihan tarkkaan juuri sinne minne pitikin :-). Aivan mahtavaa. Tätä täytyy kokeilla ensi kesänä jossain kisoissakin. Ilmeisesti Vekku pystyy keskittymään paremmin ilman minun kiljumistani (eipä ihme!).
Hierojallakin koirat kävivät pari viikkoa sitten ja ihan kunnossa olivat molemmat. Vähän kireytttä vain lantion alueella, mutta agility selittää sen.
Huomennna mennään Vekun kanssa taas muutaman kuukauden tauon jälkeen tokoon.
Tässä vielä muutama kuva koirista maalla.
Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket

30.9.09
Koirat viettivät muutaman päivän hoitolassa, kun vietin pitkän viikonlopun Lontoossa, ja viihtyivät mainiosti. Oli kiva kuulla hoitolan pitäjältä kehuja, kuinka kilttejä Fatsy ja Vekku ovat :-). Omakin matkani sujui erinomaisesti, vaikka heti alkajaisiksi sainkin harmittavia uutisia - Siina oli käynyt ultrassa ja todettu tyhjäksi, eli ei siis pentuja odotettavissa. Jos vielä kerran yritetään, niin toivottavasti kolmas kerta toden sanoo. Vekku ja Siina ovat molemmat sellaisia persoonallisuuksia, että pennuista varmaan tulisi mainioita pakkauksia.

20.9.09
Kaunis syyspäivä, joten lähdettiin lähellä olleeseen mätsäriin, kyytiin lähti myös russelityttökaveri Lempi omistajineen. Kaikki koiramme olivat eri kehissä (Lempi pennuissa, Vekku pienissä aikuisissa ja Fatsy veteraaneissa) ja tietysti kävi niin, että ne kaikki menivät juuri päällekkäin! Vekulle napattiin lennosta esittäjäksi yksi paikalla ollut seurakaveri, ja ilokseni Vekku esiintyikin hänen kanssaan mallikelpoisesti, näytti hampaat ym. Fatsy puolestaan menestyi hienosti: voitti sinisen nauhan saaneet veteraanit ja oli BIS-5!! Kaikki BIS-kehän koirat palkittiin, mutta jäätiin siis täpärästi ulkopuolelle voittonelikosta, jotka palkittiin parhaiten. Silti, kivat palkinnot saatiin ja tosiaankaan mitään ei lähdetty hakemaan, vain viettämään mukavaa päivää.

23.8.09
Tänään sitten oltiin meidän osalta tämän kauden viimeisessä virallisessa kisassa Vääksyssä, missä oli kolme rataa kolmosille, kaksi agirataa ja hyppäri. Ekalta agiradalta Fatsylle tuli hylky kun en ohjannut tarpeeksi yhdelle hypylle ja se mentiin väärältä puolelta. Mutta muuten erittäin hyvä rata, reipasta menoa ja olen erityisen tyytyväinen siihen, että ei menty "putki A:n alla"-ansaan, joka on muutaman kerran koitunut kohtalokkaaksi (Fatsy niin rakastaa A-estettä). Toiselta agiradalta saatiinkin sitten vain yksi ratavirhe (puomin kontaktilta) ja vajaat kolme sekuntia yliaikaa. Hieman harmittaa se, että ilman kontaktivirhettä Fatsy olisi sijoittunut hienosti neljänneksi, nyt sijoitus 9./17. Hyppyradalla koira meni kyllä hyvin, mutta dementikko-ohjaaja unohti radan mistä koitui kielto ja runsaasti yliaikaa, kun mietin mihinkä oikein pitikään mennä! Mutta se hyppypyöritys oli kyllä niin konstikas, että eksyi siinä muutama muukin :-D. Kaikenkaikkiaan olen hyvin tyytyväinen Fatsyn menoon, se oli vauhdikasta ja iloista :-).

16.8.09
Fatsyn kanssa oltiin tänään Janakkalassa ensimmäisissä varsinaisissa kolmosluokan kisoissa. Sää näytti aamulla aika ankealta, kylmää ja sateista, mutta onneksi se parani iltapäivään mennessä ja kisakeli oli mainio. Hyvin meni muutenkin, Fatsy sai sekä agility- että hyppyradalta tuloksen. Agiradan ainoa ratavirhe tuli keinulta (Fatsylle epätyypillinen lievä lentokeinu) ja yliaikaa kertyi n. 10 sekuntia. Sijoitus oli hienosti 7./24. Hyppyrata sitten menikin puhtaasti, vain yliaikaa 5,22 sekuntia, ja sijoitus 15./23. Nyt vielä Vääksyyn ensi sunnuntaina.

13.8.09
On ollut niin kiireinen alkuviikko, etten ole ehtinyt edes tehdä päivitystä. Vekku tuli viime viikonloppuna kotiin Outokummusta, ja nyt vaan kovasti pidetään peukkuja. Siina ei kuulemma siedä yhtään kiinnipitämistä, joten koirat saivat hoitaa homman ihan luomuna ja kun olivat paljon keskenään tarhassa, niin onnistumisesta ei ole varmuutta. Mutta Vekku on kuitenkin kokenut ja sinnikäs astuja, joten toivotaan parasta. Kovasti hyvin oli Vekku viihtynyt.
Toissailtana olivat agilityn seuranmestaruuskisat. Molemmille koirille tuli ekalta radalta hylky, toinen rata meni hyvin, mutta ihan kärkeen ei hylkyjen takia ollut asiaa. Fatsy oli kisaavien minien neljäs ja Vekku kisaavien medien kolmas.
Tässä vielä pari kuvaa Vekusta reissussa. Vasemmalla Vekku ja Siina mökin pihalla ja oikealla "reissumies" lepotauolla kesken kotimatkan. Kuvat ottanut Satu Sorsa.
Photobucket Photobucket

2.8.09
Eilen olin Vekun kanssa kisaamassa Järvenpäässä, ihan outoa pitkästä aikaa kisata vain yhdellä koiralla. Eka rata meni ihan mukavasti, Vekku suoritti keinunkin, tosin varovasti ja "juuri ja juuri" mutta kuitenkin. Putkella (kaikista esteistä!) tuli sitten kielto, mikä aiheutti myös pienen ihanneajan ylityksen. Mutta toisella radalla Vekku taas hyppäsi alas keinulta kesken kaiken :-(. Tämä käsittämätön keinukammo on kertakaikkisen ikävää ja sehän vain vahvistuu joka kerta, kun koira loikkaa, joten kisaaminen Vekun osalta jää tältä kaudelta tähän. Treeneissä sillä ei kumma kyllä ole mitään ongelmia keinun kanssa. Toisen radan hylky oli seurausta väärältä puolelta hypätystä aidasta, moka oli täysin minun.
Mukavaa on se, että Vekku lähti tänään Outokumpuun Siinan (Thomdy Dom's Pessina) luo toistamiseen pentujentekoreissulle :-). Kovasti nyt pidetään peukkuja, että astutus tällä kertaa onnistuisi ja pienet karvapallot näkisivät päivänvalon.

29.7.09
Kesäloma päättyi mukavissa merkeissä, kun viime viikonloppu vietettiin Mikkelissä koiranäyttelyn ja mittelien kesäpäivien merkeissä. Lauantaina Mikkeliin mennessä pieni autoni (Ford Ka) osoitti olevansa melkoinen tilaihme - kyydissä oli viisi mitteliä, kaksi ihmistä ynnä näyttely- ja yöpymistavarat eikä meillä edes ollut ahdasta! :-). Sade onneksi taukosi kun päästiin näytttelypaikalle ja Fatsy oli hienosti VSP-veteraani. Toinen päivän hieno menestyjä oli Jekku Vekunpoika (Mintgarden's Frej), joka sai vihdoin viimeisen sertinsä ja valioitui!! Onnea Jekulle!
Mittelikesäpäiviä vietettiin Visulahdessa, joka oli ihan viihtyisä alue ja kahden hengen lomakotitalo oli majoituksena vallan luksusta, niin paljon on yövytty minikokoisissa mökeissä. Kesäpäivien ohjelmassa oli toko- ja näyttelykoulutusta, lisäksi tutustuttiin verijäljen tekoon, ja Vekku ja minä saimme kunnia esitellä koiratanssin alkeita. Näiden lisäksi oli paras temppu-kilpailu ja nopein mitteli-kilpailu, jossa Vekku sijoittui kolmanneksi. Sunnuntaina oli vuorossa virallinen tottelevaisuuskoe, joka oli samalla mittelien rotumestaruuskoe. Olin kokeessa sihteerinä, uusi mielenkiintoinen kokemus sekin :-).

20.7.09
Fatsy siirtyi perjantaina ainakin näyttelymielessä veteraanikastiin, kun oli rakkaan koirulaiseni 8-vuotissyntymäpäivä. :-). Toivottavasti edessä on vielä monta hyvää vuotta ihanan Fatsyn kanssa.
Vekku jäi hoitoon ja autoilua kovasti "rakastava" Fatsy pakattiin koiratraileriin neljän mittelinartun seuraan, kun lähdettiin kasvattajan kyydillä kohti Oulua, jossa oli kansainvälinen näyttely sekä lauantaina että sunnuntaina ja lisäksi Mintgarden's-kennelin 10-vuotisjuhlakesäpäivät. Perjantaina illalla päästiin Ouluun (navigaattorista huolimatta) ja majoituttiin Haukiputaalle Virpiniemen liikuntaopistolle. Seuraavana päivänä sitten mentiin näyttelyyn Äimäraution raviradalle ja Fatsy sai sen mitä lähdettiin hakemaankin eli oli ROP-veteraani! :-) Myös muut Mintgarden's koirat menestyivät mainiosti, liekö sitten ollut syynä Mintun uusi taktiikka ;-). Lauantai-iltana juhlittiin, syötiin ja saunottiin Virpiniemessä, ja sunnuntaina oli jälleen näyttely (Fatsyä ei ilmoitettu), joka oli varsinainen "vaikeuksien kautta voittoon". Ja sen täydellisen mittelinkin on Minttu sitten saanut kasvatetuksi :-). Olipa kovasti mukava viikonloppu.

4.7.09
Nyt se tapahtui - Fatsy nousi kolmosiin!!!! Ja kaikkien odotusten vastaisesti Agirodussa, jossa koiramäärä on valtava. Mini 2 kisassa oli koiria 39 kpl, joista 8 sai nollan ja onneksi meille kolme oli Fatsyä hitaampia eli sijoituimme viidensiksi ja saimme viimeisen luokanvaihtonollan :-) Mentiin vielä hienosti 2,60 sekuntia alle ihanneajan, vaikka koira ei ennen rataa vaikuttanut todellakaan innokkaalta (sää oli melkoisen lämmin). Ensimmäinen kolmosten ratakin tuli koettua ja kyllä siitäkin selvisi hengissä... Tulos oli 12,58, ei yhtään hullumpi. Puomin kontaktilta tuli vitonen kun käännyin liian äkkiä seuraavalle esteelle ja sitten Fatsy teki tapojensa vastaisesti lentokeinun (kuvitteli ilmeisesti menevänsä puomille, joka oli aivan keinun vieressä).
Vekku kävi lääkärissä, jossa siltä poistettiin yläleuasta lohjennut hammas ja siksi kisaaminen jäi sen osalta väliin. Harmitti kyllä kun viikonlopun suunnitelmat eivät oikein toteutuneet, oli siis ollut tarkoitus myös työskennellä Agirodussa, mutta sekin jäi nyt väliin kun en voinut jättää toipilasta pitkiksi päiviksi yksin. Mutta Fatsyn menestys paransi harmistuksen.
Lisäksi vielä tänään Notte Fatsynpojasta tuli Tuusulassa valio! :-)

27.6.09
Olihan mielenkiintoinen kisareissu eilen Lappeenrantaan. LAU:n kisoissa oli kaksi agilityrataa ja yksi hyppyrata 1- ja 2- luokille ja olin ilmoittanut molemmat koirat agilityradoille. Alunperin sääksi lupailtiin hellettä, mutta vesisadehan siitä kuitenkin tuli, mennessä vettä tuli välillä niin kaatamalla että näkyvyys oli ihan onneton ja mietin taas miten hulluja koiraharrastajat ovatkaan ;-D.
Ensimmäinen rata oli kakkosluokan radaksi todella vaativa, eikä siinä tuloksia juuri tullutkaan. Minikakkosia oli 13, joista 9 hylättiin, medeissä suhde oli 9 ja 7. Fatsy sai tulokseksi 20,79 (kaksi ratavirhettä ja runsas 10 sekuntia yliaikaa), Vekulle tuli hylky, kun hyppäsi yhden hypyn väärään suuntaan. Toinen rata oli huomattavasti käyttäjäystävällisempi ja siinä Fatsy teki upean yliaikanollan... Siis kolmosiin nousu jäi kiinni 1,20 sekunnista!! Mutta ei oikeastaan edes harmita, suoritus oli niin hieno ja ihanneaika radalla oli kuitenkin tiukka - 140 metriä ja 42 sekuntia. Fatsyn putkiin meno ja kepit ovat parantuneet huimasti :-). Vekku sai tältä radalta kolme ratavirhettä ja lisäksi vajaat 5 sekuntia yliaikaa. Keinua Vekku ei mennyt kunnolla kummallakaan radalla, vaan teki saman kuin Riihimäellä eli hyppäsi kesken pois. En tiedä mikä ongelman on aiheuttanut ja mitä sille voisi tehdä. Myös kontakteja se hyppi taas. Mutta palkintopallille kuitenkin pääsin molempien kanssa, kun Fatsy sijoittui tuloksellaan 2. ja Vekkukin 3. eli kotiin tultiin iltamyöhällä ruokasäkkien, ruusukkeiden, mitalien, lahjakorttien ja karkkipussien kanssa. :-).
Sivuhuomautuksena, vieraskirja oli muutaman päivän toimimaton, kun siirtyi toisen firman omistukseen ja huomasin, että muutamia viestejä oli kadonnut. En siis ole poistanut niitä itse, tiedoksi teille jotka ne kirjoititte.

6.6.09
Tänään olimme kisaamassa Riihimäellä, RimA:n kisoissa, joiden yhteydessä oli myös mittelien rotumestaruuskisa. Rotumestaruuden voitti mini 3-luokassa kisaava Laika ja Liisa Juvonen.
Olin erittäin ilahtunut Fatsyn suorituksesta. Hyppyradalla tuli yksi ratavirhe ja hieman yliaikaa, mutta agilityradalta tulikin sitten nolla ja sijoituttiin toiseksi, siis nousunolla! :-) Eli nyt Fatsy tarvitsee enää yhden agilityradan sijoitusnollan noustakseen kolmosiin.... Huimaa. Saa nähdä tuleeko sitä, mutta yrittää pitää. Vekku sai agilityradalta kolme ratavirhettä (keinulta, putkelta ja puomilta - taas ne kontaktit!) ja hyppyradalta hylyn, kun meni keppien jälkeen putken sijasta renkaalle...olisi vaatinut tiukemman haltuunoton. Mutta kaikenkaikkiaan olin tyytyväinen hyppyrataan, se meni hyvin sujuvasti. Seuraavaksi suunnataan sitten loppukuusta Lappeenrantaan.

31.5.09
Lomaviikko on nyt ohi ja huomenna edessä paluu arkeen. Tänään käytiin Vekun kanssa hellesäässä Mäntän näyttelyssä, josta tuloksena jotain täysin ennenkokematonta: EVA! Vekku ontui toista takajalkaansa kehässä ja siksi sille ei voinut antaa laatuarvosanaa, saamamme arvostelu on kyllä ihan hyvä. Epäilen vähän, että takatassuun tuli joku pieni naarmu kun koirat aamulenkillä juoksivat sänkisellä kesantopellolla, ja kuuma asfaltti kehässä ei tuntunut hyvältä. Mutta todella hienoa oli, että Notte Fatsynpoika (Black Caesar's Action Man) sai sertin ja oli ROP!! :-)). Toinen tämänpäivän iloinen uutinen oli Pihkan pentujen syntymä - kolme urosta ja kaksi narttua. :-)

24.5.09
Vekku sai eilen Janakkalasta hyppyradalta nollan ja sijoittui toiseksi! :-)) Eli saatiin eka nousunolla kolmosiin, nyt puuttuu enää "vain" kaksi sijoitusnollaa agilityradalta. Palkintopallilta mentiin sitten suoraan agilityradalla ja sieltä tulikin hylky... tyypillistä lajille. Katsoin jo rataantutustumisessa, että yksi putkeenvienti tulisi olemaan todella hankala - heti pituusesteen jälkeen suoraan koiran kuonon edessä oli mutkalla olevan putken suu ja tarkoitus oli tietysti mennä sinne toiseen päähän. Kävi sitten niinkuin pelkäsin, irtoavana ja putkihulluna koirana Vekku sinkosi suoraan väärään putkenpäähän, eikä rääkäisyni auttanut mitään. Muuten rata menikin sitten vallan hyvin, koira kulki erinomaisesti ja reippaasti, kepitkin mentiin äärettömän hyvin. Fatsyllä vähän viivästyi ekan radan aloitus, kun alkoi lähdössä ikävästi kaulaa kutittaa ja sitten vasta saattoi alkaa hypellä :-). Tulokseksi tuli 15,66 (kaksi ratavirhettä) ja toiselta radalta hylky, kun tuomarin mielestä keppien aloitus jäi korjaamatta. Omasta mielestäni kyllä sen korjasin, mutta tuomarin sanahan on laki. Keli oli sateinen, onneksi ihan pahaa myräkkää ei sattunut, mutta kastuttua tuli Vekun ekalla radalla.
Lomakin alkoi ja niinpä tultiin Janakkalasta suoraan Keski-Suomeen. Olipa ihanaa päästä mökille saunaan ja koirat nauttivat tontilla vapaana olosta. Vekku etsi heti käpyjä ja kinusi heittelyä, mutta sitä ei nyt tehdä. Uimaankin se on ehtinyt jo kaksi kertaa.
Kuulin juuri, että Vekun poika Jekku (Mintgarden's Frej) on menestynyt hienosti luonnetestissä. Onnea Jekulle!! Kesäkuun alkupuolella odotellaan sitten syntyviksi Vekun tyttären Pihkan (Hulahulan Baila-Baila) pentuja.

20.5.09
Viime lauantaisen Roturace-tapahtuman tulokset ovat ilmaantuneet EGU:n sivuille. Minikoirien joukkueita oli kaikkiaan 46 kpl ja meidän formulahenkisesti nimetty porukkamme Spitzland Grand Prix sijoittui mukavasti 24. sijalle. Sekä koirilla että ohjaajilla oli musta-valkoruudullisesta formulakankaasta tehdyt huivit. Kaikki mittelit juoksivat hienosti ja reippaasti :-). Minikoiria oli yhteensä 184 kpl, ja Vekku sijoittui yksilökisassa upeasti 76. sijalle tuloksella 9,10 sekuntia. Muut mittelit olivat sitten kohta perässä (Hippu 84., Muska 100., ja Nemo 120.). Hauskaa oli taas ja sääkin suosi :-).
Olin tänään AgiRotu-tapahtuman työntekijäkoulutuksessa ja siitä on varmaan tulossa hektinen viikonloppu, kun omia startteja on perjantaina kaksi, lauantaina neljä ja vielä sunnuntaina joukkuekisa, ja sen lisäksi olen kaikina päivinä ratahenkilönä. Onneksi lomani on heinäkuussa ja alkaa heti Agirodun jälkeen, sitten päästään koko porukka mökille toipumaan harrastamisen rasituksista ;-).

4.5.09
Eilen Heinolassa agilitykisoissa tuli sitten koettua sekin, että saatiin hylky ekalta esteeltä! Vekku kiersi ekan hypyn ja kun olin palauttamassa sitä takaisin lähtöön, niin se hyppäsi esteen väärästä suunnasta. Ja se siitä. Tämän jälkeen Vekku haahuili ensimmäiset kolme hyppyä ja lähti kulkemaan vasta neljänneltä esteeltä eli kepeiltä. Harmitti sikäli, että tarjolla olisi ollut varma sijoitusnolla, koska medi 2-luokassa oli vain kolme koirakkoa. Mutta niinpä kävi, että kaikki kolme hylättiin, eikä tulosten määrä muutenkaan päätä huimannut - rata oli sen verran vaativa. Fatsy taas yllätti iloisesti menemällä radan vain yhdellä ratavirheellä (ja yliajalla) ja sijoittumalla omassa luokassaan neljänneksi.
Palasimme Heinolaan vielä iltapäivällä epäviralliseen piirinmestaruus joukkuekisaan, jonka rataa ei myöskään voinut sanoa erityisen helpoksi. Vekku oli nyt onneksi yhteistyöhaluinen ja meni alusta loppuun loistavasti, ainoana ongelmana taas kerran kontaktit. Fatsy meni yhdellä virheellä ja Nastolan toinen minijoukkue (jossa minä ja Fatsy olimme) voitti minijoukkueiden kisassa hopeaa :-).

1.5.09
Olin Vekun kanssa Hollolassa ryhmänäyttelyssä. Kertakaikkiaan hieno ilma ulkonäyttelylle, aurinko paistoi pilvettömältä taivaalta ja oli kerrassaan lämmintä ja kesäistä. Tuomari Esko Nummijärvi arvosteli ääneen, eli kertoi aluksi millaista mitteliä hän arvostaa ja perusteli kaikki valintansa. Hyvin mielenkiintoista. Yksi tuomarin kriteereistä oli runsas turkki, ja siksipä kehään mennessä vähän arvelutti mitä tuleman pitää, kun Vekun pohjavilla oli tiistaisen pesun jälkeen huomattavasti vähentynyt. Mutta ERI kuitenkin tuli ja valioluokan kolmas sija :-). Nähtiin myös sukulaiset M. Frej ja M. Jogan (Vekun poika ja siskonpoika), jotka menestyivätkin Vekkua paremmin. Frej oli PU4 ja Jogan PU2.

26.4.09
Agilityn kisakausi alkoi varsinaisesti meidän osaltamme tänään Järvenpäässä JAU:n kisoissa, missä oli kaksi agilityrataa. Radat olivat aika hankalia, kiemuraisia ja täynnä ansoja, ja kuinka ollakaan Fatsy menestyi Vekkua paremmin. Ekalla radalla Fatsyn tulos oli 12 (yksi ratavirhe ja yliaikaa), jolla se sijoittui sijalle 6. Toiselta radalta tulikin sitten yliaikanolla (2,72 yliaikaa), sijoitus oli 4. ja päästiin jopa palkinnoille! :-). Itse en edes tajunnut radan olleen puhdas, koska se oli mielestäni kauheaa sähläämistä ja ajattelin, että pakosti siinä oli ollut kieltoja, varsinkin kun putkeen menoja oli useita ja ne eivät oikein Fatsyltä suju. Mutta hienosti meni, kun koiria oli sentään 20 kpl.Vekun tulos ekalta radalta oli "fatsymäinen" 22,47. Sisälsi vajaat kolme sekuntia yliaikaa sekä peräti neljä (4) ratavirhettä - kaksi kontaktia, kielto ja rimanpudotus. Toiselta radalta tulikin sitten hylky, kun yksi hyppy tuli hypättyä väärään suuntaan. Mutta jälkimmäisellä radalla sentään tuli kontatit suoritettua :-).

19.4.09
Eipä tullut Vekulle menestystä Pietarissa. KV-näyttelystä EH (arvostelulapussa tosin lukee "excellent"?) ja spitzien erikoisnäyttelystä ERI PU2. Kuulemma KV-näyttelyn tuomarin mielestä Vekku oli kovin jännittynyt pöydälle tutkittaessa, mikä ei sinänsä ole ihme, koska Vekku ei ollut käynyt vuoteen yhdessäkään näyttelyssä. Lisäksi kuultuani viime yönä Mian selostuksen tapahtumista olen varma, että tuomari omalla epävarmalla käytöksellään lisäsi koiran jännitystä. Kaiken tämän lisäksi Vekku oli vielä virheellisesti ilmoitettu avoimeen luokkaan. Erikoisnäyttelyssä esiintyminen sujuikin sitten todella hyvin (myös pöydällä), mutta sielläkin Vekku hävisi venäläiselle valiourokselle. Olen kuitenkin iloinen siitä, että Vekku käyttäytyi hyvin ja oli Mian mielestä oikein helppo matkakumppani - söi, kakkasi ja pissasi silloin kun piti, nukkui bussissa ja oli muutenkin kiltisti. CACIBien metsästys siis jatkuu :-).
Myös reissussa mukana ollut Vekun siskopuoli Jaja (M. Yaya) pärjäsi loistavasti, sai viimeisen CACIBinsa ja sen myötä Kansainvälisen muotovalion arvon. Onnea Jajalle!

15.4.09
Pääsiäinen vietetiin maalla ja ulkoiltua tuli paljon, kun sää alkoi jo olla keväinen ja lumetkin sulivat vauhdilla. Onneksi vielä kuitenkin päästiin vähän jäälle kävelemään, niin koirat saivat kunnolla irrotella ja kyllä ne innostuivatkin (kumma kyllä samaa innostusta ei näy koirapuistoon mennessä...).
Vekku lähtee ensi viikonlopuksi ulkomaille, Pietariin näyttelyyn kasvattajan mukana. Sitten on pidettävä kovasti peukkuja, että kotiin tulee Venäjän valio CACIB:n kera. Mutta se nähdään sitten.
Pari kuvaa koirista leikkimässä järven jäällä.
Photobucket Photobucket

19.3.09
Nyt on käyty Mäntsälässä Merja Dahlbomin luona ja saatu varmuus Fatsyn hedelmättömyysasiasta. Ja eihän se mikään yllätys ollut, vaikka pieni toivonkipinä tietysti tähän asti olikin olemassa. Fatsyn jalostuskäytön saa unohtaa ihan tykkänään. :-((. Siittiöitä ei edelleenkään ollut, eikä tule. Diagnoosi oli kivesrappeutuma, jonka on ehkä aiheuttanut jokin pieni virus tms. tulehdus, jonka seurauksena on tullut kehon immunologinen reaktio siittiöitä muodostavaa kudosta vastaan. Tämä mahdollinen tulehdus on ilmeisesti ollut hyvin oireeton, koska olen kyllä aina tunnollisesti kiikuttanut Fatsyn lääkäriin jos se on vähänkään vaikuttanut kipeältä. Dahlbom sanoikin, että useimmissa tapauksissa kivesrappeutuman aiheuttajaa on täysin mahdoton varmuudella selvittää. Harmittaa kyllä, mutta minkäs teet.

15.3.09
Tänään käytiin Hyvinkäällä koirakylpylässä. Kyseessä oli mitteleille ja kleineille järjestetty tapahtuma, ja ihan mukavasti porukkaa oli innostunut tulemaan. Altaassa uimassa oli kerrallaan viisi koiraa, ensin puettiin uimaliivit päälle ja sitten mentiin uimaopettajan avustuksella veteen. Muutamat olivat hieman epävarmoja siitä, oliko tämä kiva juttu, mutta jotkut innostuivat heti. Vekku muutenkin innokkaana uimarina sai ekan kerran jälkeen polskutella allasta edestakaisin ihan itsenäisesti, Fatsyllä oli kaikilla kerroilla uimaope henkisenä tukena. Mutta oikein reippaasti ja räiskyttelemättä Fatsykin ui pienen harjoittelun jälkeen :-). Uimisen lisäksi vietettiin vielä puoli tuntia suolahuoneessa. Kiva päivä, ja uudet kokemukset väsyttivät koirat vallan perusteellisesti... Tässä muutama kuva
Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket

26.2.09
Käytin koirat rokotuksilla, ja nyt ei sitten meidän rokotusohjelman puitteissa tarvitse mennäkään kuin kahden vuoden päästä rabiesrokotukselle ja kolmen vuoden päästä muille, kun päätin olla pitämättä kennelyskärokotusta voimassa. Vekullakin on nyt sitten lemmikkipassi, jos vaikka joskus matkaisi ulkomaille ;-). Lääkäri vilkaisi myös Fatsyn häntää, joka on ihan mukavasti parantunut. Tosin sen verran ihossa näkyi vielä reaktiota, että paikallishoitoa (geeliä) jatketaan jonkin aikaa.

13.2.09
Vekku tuli tänään kotiin kyläilyreissulta. Ei ollut homma onnistunut, Siina oli kyllä tykästynyt Vekkuun mutta tärpit olivat ilmeisesti jo menneet ohi, kun ei ollut antanut astua. Yritetään sitten uudestaan syksyllä tai ensi keväänä. Vekku oli viihtynyt hyvin ja oli mukava kuulla Siinan omistajilta, että se on heidän mielestään oikein kiva ja kiltti koira.
Fatsyn eilisellä lääkärikäynnillä todettiin häntätulehdus. Niin kipea häntä oli, että karvojen ajelua ja ihon puhdistamista varten koira piti rauhoittaa, ja sittenkin se tempoili pöydällä niin, että piti pidellä ihan kunnolla kiinni. Nyt on kauluri päässä ja antibioottikuuri päällä. Lisäksi häntää pitää puhdistaa ja sivellä hoitavaa geeliä aamuin illoin, mikä on osoittatunut aika haastavaksi... Fatsy kun on päättänyt, että häntään ei kosketa. Toivottavasti nyt paranee äkkiä, lääkäri varoitteli että häntätulehduksissa on jopa kuolion vaara, jos tulehdus menee hännän ympäri ja verenkierto huononee. Fatsyllä tulehdus on onneksi vain toisella puolella. Aika salakavala tuollainen pystärillä, vaikea huomata kun häntä on aina selän päällä.

9.2.09
Tänään tuli Vekun luokse kyläilemään musta mittelityttö Siina. Mutta tytöltä tulikin hammasta siihen malliin, että aika se selvästikään ollut oikea, joten Vekku lähti sitten pitkän välimatkan takia Siinan luo vastavierailulle. Nyt sitten vain peukut ja varpaat pystyyn, että homma onnistuu ja pentuja tulee.
Fatsyä puolestaan odottaa eläinlääkärireissu, kun huomasin eilen että se on kalvanut hampailla häntäänsä ikävän näköisen karvattoman kohdan. En tiedä mikä tämä juttu on, mutta eiköhän se lääkärissä selviä ja hoidu.

11.1.09
Olimme taas eilen agilitykisoissa, tällä kertaa tosin epävirallisissa. Kyseessä oli ensimmäinen Nastolan Koiraharrastajien ja naapuriseura Villähteen Agility-Urheilijoiden ystävyysottelu. Sekä mölleille että kilpaileville oli agility- ja hyppyrata. Mölleissä meidän seuramme vei voiton mineissä ja medeissä, mutta kaikkien muiden luokkien voitto menikin VAU:lle. Fatsy ja Vekku menivät ratansa hyvin ja reippaasti, ohjaaja vaan tapansa mukaan taas mokaili, mutta hauskaa oli ja toivon mukaan tästä tulee perinne.

4.1.09
Eilen oltiin Vekun kanssa agilitykisoissa Hyvinkäällä, Koiraurheilukeskuksen hallissa. Pakkaskelistä huolimatta todella mukava kokemus. Halli oli tilava ja lämmin, keinonurmialusta oli hyvä juosta ja ilokseni Vekku ei oudoksunut sitä lainkaan. Lämmittelyesteillä Vekku kyllä arasteli keinua, joten vähän epäilytti miten sen kanssa käy, mutta kummallakaan radalla ei keinun kanssa ollut mitään ongelmia. Myös kepit menivät täydellisesti ja samaten kaikki kontaktit :-). Kaikenkaikkiaan Vekku oli erinomaisesti kuulolla ja meni juuri sinne minne ohjasin. Ja minähän taas "ohjasin"... Ekalta radalta tuli hylky (myöhästyneen käskytyksen vuoksi Vekku meni väärän hypyn) ja toiselta yksi ratavirhe (kielto) niinikään käskytyksen/ohjauksen puuttumisen vuoksi, sekä hieman yliaikaa. Vekkuun olen siis enemmän kuin tyytyväinen, itseeni en ;-).

1.1.09
Joulunpyhät vietettiin maalla leppoisissa tunnelmissa. Muutamana päivänä käytiin mökillä, että koirat pääsivät nauttimaan vapaana ulkoilusta ja kyllä ne jäällä juoksivatkin... :-). Molemmat saivat joululahjaksi uuden lelun ja herkkuja.
Uudeksi vuodeksi lähdettiin rakettievakkoon Vesivehmaalla spitzityttökavereiden luokse. Koirat saivat olla halutessaan pihalla ja tänään tehtiin vielä sen lisäksi pitkä lenkki metsässä. Ihana ilma, aurinko paistoi.

Vanhat kuulumiset