Kuulumisia 2010


27.11.10
Mukavasti on kulunut marraskuukin ja kohta saa oikeasti alkaa odottaa joulua. Pyhäinpäivän aikaan vietettiin muutama päivä maalla ja koirat saivat juoksennella mökillä vapaana, mistä ne tietysti kovasti nauttivat. Näinpä senkin ihmeen, että Fatsy haastoi Pessin takaa-ajoleikkiin! Tätä ennen Fatsy ei ole kertaakaan leikkinyt Pessin kanssa, vaikka muuten tuleekin sen kanssa hyvin toimeen.
Fatsyn kanssa käytiin maksa-arvokontrollissa. Arvot olivat entisestän vähän kohonneet, ei tosin paljon mutta kuitenkin. Ruokavaliota muutetaan nyt hiilihydraattipitoisempaan suuntaan, vähälihanen Yrjölänpuuro korvaa broilerisiivillä herkuttelun ja toisena ateriana ovat edelleen Royal Canin Hepatic-erikoisnappulat. Lisäksi Fatsy sai lyhyen antibioottikuurin sekä parin viikon ajaksi maksan toimintaa tasapainottavaa ravintolisää. Jos mitään hälyttävää ei ilmene, niin seuraavaan kontrolliin mennään ensi keväänä ja silloin tutkitaan myös kilpirauhasarvot. Fatsy on hyvin iloinen ja pirteä :-).
Tässä vielä muutama kuva koirista maaalla
Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket

5.11.10
Lokakuu mennä vierähti uskomattoman äkkiä. Agilityssä aloitettiin hallikausi lokakuun alussa, ja Vekku ja Pessi treenaavat molemmat samana iltana mikä on ihan kätevää. Pessi tuntui ensin kovasti innostuvan kun siirryttiin halliin, mutta aloitti muutaman kerran jälkeen taas kentältä tutun "jumittamisen". Pessi ei selvästikään kestä paljon toistoja, vaan kyllästyy. Vaatii siis hyvin paljon palkitsemista ja tsemppausta että vire ja motivaatio pysyy, mutta kun asian tiedostan niin pystyn treenaamaan oikealla tavalla. Kehitystä on kyllä tapahtunut, Pessi on tehnyt namialustan kanssa hienoja kontakteja ja irronnut todella hyvin esim. putkiin. Vekku on edelleen oma itsensä, eli täysin fanaattinen agilitykoira :-).
Viime viikonloppuna olin Fatsyn ja Pessin kanssa Lahden kansainvälisessä näyttelyssä. Fatsy oli ainoa muunvärinen veteraani ja jälleen ROP-veteraani, kun tuomari sen arvioi ERIn arvoiseksi. Tosi kiva oli, että Fatsy vihdoinkin pärjäsi "kotinäyttelyssä". Pessikin paransi saamalla EH:n, Pessi mitattiin tällä kertaa juuri 30 cm korkeaksi, mikä on varmasti enemmän totuus kuin edellisessä näyttelyssä saatu korkeus. Pessi siis on mitteli, vaikkakin hyvin pieni sellainen :-). Oma rakas Iloinen Kääpiöni <3.

19.9.10
Tänään olin Fatsyn ja Pessin kanssa Hyvinkäällä ryhmänäyttelyssä. Pessi oli ensimmäistä kertaa junioriluokassa ja ajattelin, että olisin tyytyväinen jos EH saataisiin, mutta niinpä kävi että sinisen nauhan (H) kanssa tultiin kehästä ulos. Tuomari oli hyvin tarkka koosta ja Pessi kun on pienenpuoleinen... Pessin korkeudeksi tuomari sai 32,5 cm, mutta minusta se oli yläkanttiin mitattu. Mutta eipä Pessi ollut ainoa, ihan minun silmiini kunnon kokoisia mitteleitäkin heitettiin H:lla ulos kehästä, tuomarin mielestä pieninä ja hentoluisina. Fatsy sen sijaan miellytti tuomaria, sai ERIn ja oli ainoana veteraanina automaattisesti ROP-veteraani. :-). Kiva oli käydä ja tavata tuttuja.

5.9.10
Fatsystä on ollut vähän huolta. Huomasin kaksi viikkoa sitten, että sen toinen korva oli tulehtuneen näköinen. Eläinlääkärille päästiin onneksi heti seuraavana aamuna, hiivan todettiin riehaantuneen, ja saatiin ohjeet puhdistaa korvia aamuin illoin ja laittaa tippoja. Lähti onneksi paranemaan nopeasti. Samalla kerralla otettiin myös kontrolliverikoe keväällä koholla olleiden maksa-arvojen vuoksi. Arvot olivat edelleen koholla ja nyt niiden lisäksi oli vähän koholla yksi munuaisarvo sekä kolesteroli. Lääkäri suositteli seuraaksi vatsaontelon ultraa, jossa selvitettäisiin onko maksassa tai munuaisissa nähtävissä mitään mikä voisi aiheuttaa arvojen nousun. Ultra-aika saatiin vasta vajaan kahden viikon päähän (3.9.)ja odotusaika oli melkoisen hermostuttava - yhden maksasyöpään kuolleen koiran omistaneena kaikki kauhukuvat tulivat väkisinkin mieleen. Mutta onneksi ultrassa ei löytynyt mitään hälyttävää, lähinnä vain "pappalöydöksiä" kuten hieman suurentunut eturauhanen, ja vähän pieniä kiteitä munuaisissa ja virtsarakossa. Maksa oli lääkärin mukaan hieman pyöristynyt ja verisuonitus jonkin verran lisääntynyt, mutta mitään kasvaimeen viittaavaa ei näkynyt :-). Fatsy syö nyt päivän toisena ateriana maksavikaisen koiran erikoisnappuloita ja mikäli mitään erikoista ei ilmaannut, niin arvoja kontrolloidaan muutaman kerran vuodessa.
Vekun kanssa oltiin viime viikonloppuna erinomaisessa agilitykoulutuksessa Heinolassa. Koulutusta oli sekä lauantaina että sunnuntaina, ekana päivänä ohjausharjoitusta putkella & hypyillä ja tokana päivänä rataa. Todella antoisaa kun oikein pätevät kouluttajan antoivat vinkkejä ja neuvoivat ihan konkreettisesti kädestä pitäen. Vekku oli koulutusviikonlopun jälkeen niin väsynyt, että otin seuraalla viikolla omiin tiistaitreeneihin mukaan Fatsyn, joka olikin aivan innoissaan.
Pessillä on alkanut murrosikä. Eilen agilitytreeneissä nuorta herraa kiinnosti enemmän narttujen liehittely kuin keppien opettelu ja kun se selkeästi kiellettiin, niin sitten rallateltiin muuten ympäri kenttää eikä annettu kiinni... Kun sain teinikoiran pyydystettyä, niin mentiin pari harjoitusta hihnassa ja käytiin sivummalla muistelemassa luoksetuloa ;-). Sitten korvat ja tekemisen into löytyivätkin ja loppuaika treeneistä sujui vallan mallikkaasti. :-).
Vielä hauska juttu: Vekku sijoittui kymmenen parhaan joukkoon Hesarin Nyt-liitteen "Julkinen eläin"-kilpailussa, jossa etsittiin julkkisten näköisin eläimiä. Vekkuhan muistuttaa ällistyttävästi näyttelijä Charles Bronsonia, kuten näkyy... ;-)
Photobucket

22.8.10
Kolme viikkoa on nyt lomailtu ja arki alkaa taas huomenna. Vähän kuulumisia viimeisen kuukauden ajalta.
Heinäkuun lopulla käytin Vekun lääkärissä, koska se oli taas kutinan takia raapinut kyljistään ja rinnastaan karvat melkein kokonaan pois. Itse olen epäillyn syyksi herkistymistä mökkijärven vedelle (Vekku ui mielellään), mutta lääkäri epäilikin siitepölyallergiaa, mikä oikeastaan kuulostaa hyvin järkeenkäyvältä. Lääkitykseksi saatiin pitkä antibioottikuuri ihotulehdukseen, pari viikkoa kortisonia ja lisäksi pesua lääkeshampoolla. Lääkkeet tehosivat hyvin ja oli todella ihanaa kuinka Vekkukin nautti mökillä olosta, leikki Pessin kanssa ja puuhaili omiaan. Fatsy ja Pessi nauttivat myös täysin siemauksin, varsinkin Pessi ensimmäisestä pitemmästä mökkilomastaan. Lämmintäkin oli edelleen ja Fatsy kaivoi itselleen varjoisaan paikkaan kuopan, jossa se tykkäsi makoilla. "Nuoriso" riehui senkin edestä, juoksivat itsensä aivan läkähdyksiin metsäautotielenkeillä. Marjastusreissuilla käytiin myös ja Pessikin huomasi marjojen syömisen hauskuuden :-). Tässä muutama kuva koirista mökillä
Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket

25.7.10
Helteistä on selvittty, vaikka se aikaa tukalaa koirille on ollutkin kun sisälläkin lämpötila on kohonnut 30 asteeseen. Päivittäin on käyty pitemmällä lenkillä varhain aamulla ja iltapäivällä/illalla vain pikkulenkillä, yleensä vielä käyty uimassa ja kahlaamassa viilennykseksi. Pessikin on alkanut rohkaistua vähän menemään veteen. Lisäksi menimme Agirotua seuraavina kahtena viikonloppuna mökille, vaikka matkaa onkin lähemmäs 200 km. Pieni vaiva siitä hyvästä, että koirat pääsivät muutaman hellepäivän viettämään järven rannalla, varjossa nurmikolla loikoillen tai mitä sitten halusivatkaan puuhailla :)
Eilen oltiin Mikkelissä, missä oli MAH:in virallisten kisojen yhteydessä mittelien agilityn rotumestaruuskisa. Paikalla oli ilahduttavasti toistakymmentä mitteliä. Mini 1-luokassa mittelit eivät valitettavasti saaneet yhtään tulosta, mutta medi 1 tuli yksi, joten sen luokan paras päästiin palkitsemaan. Mini 2 olikin sitten jo tiukkaa taistelua, ja luokan voitto ratkesi hyvin pienellä erolla. Rotumestaruus ratkottiin 3-luokkalaisten kesken. Medeissä voiton vei Vekku, miniluokan paras ja samalla koko 3-luokan paras ja rotumestari oli Mervin Vilma. Fatsy oli hienosti toisella sijalla kahdella yliaikanollalla. Fatsy pääsi virallisessa kisassakin palkinnoille sijoittumalla agilityradalla kolmanneksi tuloksella 1,57. Kisasää oli koirille oikein hyvä pilvipouta, onneksi ei tullut luvattua hellettä eikä myöskään rankkasadetta.

5.7.10
Eilen illalla kotiuduttiin Agirodusta. Takana kolme päivää paahteista agilityä Teivon raviradalla. Hieno tapahtuma taas kerran, nautin ihan täysillä tästä "kesälomamatkasta". Näyttelyteltta osoittautui hyväksi hankinnaksi, kun koirat saivat olla siellä häkeissään varjossa ja lähes kaiken tavaran saattoi jättää yöksi telttaan. Fatsyn ainoa virallinen startti oli perjantaina ja hienosti pappa veti radalta yliaikanollan :-). Mehän ei tosiaankaan päästä kolmosten ihanneaikoihin, mutta ratavirheiden puuttuminen ilahdutti todella - kepit ja putket kaikki taitavasti. Vekku sai radaltaan hylyn, kun keskityin puomin kontaktiin ja unohdin pieneksi hetkeksi mihin oltiin seuraavaksi menossa - seurauksena hyppy väärään suuntaan. Rata ei todellakaan ollut helppo, 11 koirasta 7 hylättiin ja voittajan tuloskin oli vain 11,29.
Seuraavana aamuna sitten uusi yritys ja taas tuloksen hylky, kun Vekku jätti yhden keppivälin pujottelematta ja korjasin sen tietysti väärin. Muuten kivasti ja hyvin kuulolla. Viimeiselle radalla lähtiessä ajattelin, että no haetaan sitten se kolmas hylky niin tulee oiken hattutemppu... Vaan eikö mitä, Vekku paineli tasaisen varmasti minun (jälleen kerran) kurjasta ohjauksestani huolimatta, sai puhtaan radan, samalla viimeisen luokanvaihtoon oikeuttavan nollatuloksensa ja NOUSI KOLMOSIIN!! :-D Tulos oli melko vaatimaton -0,52, mutta se oli luokan ainoa nolla... Koiria oli 19. Olipa melkoisen upea tunne, ja tietysti palkintojen jakoon ja valokuvattavaksi pääseminen tuon kokoluokan tapahtumassa on jotain ikimuistoista :-).
Sunnuntaina oli vielä edessä joukkuekisa. Oli tosi kiva nähdä muita mitteli-ihmisiä ja päästä yhdessä kisaamaan, vaikka tulokset eivät päätä huimanneetkaan ;-).

29.6.10
Vietimme juhannuksen mökillä, kaikkiaan neljä päivää. Koirat olivat melkein kaiken päivää pihalla ja yleinen touhuaminen sekä naapurien vahtiminen kävi niin voimille, että koko porukka oli kotiin tultua aivan rättiväsynyt... Vekun ontuminen ei onneksi ole uusiutunut. Kesäkuun kisaaminen jouduttiin perumaan ab-kuurin takia, mutta ensi viikonloppuna onkin edessä Agirotu Yöjärvellä. Tänään Fatsy ja Vekku kävivät hierojalla, että ovat sitten aivan iskussa :-). Molempien kunto oli erinomainen, ei mitään erityisiä jumeja, Fatsyllä vain ikääntyvät koiran yleijäykkyyttä. Vekku aivan upeassa urheilijakunnossa. Vekkua vain haittaa taas uimisesta johtuva kutina, johon kokeillaan nyt koirahierojamme suosituksesta homeapaattista lääkettä.

5.6.10
Olemme viettäneet lomaviikkoa maalla, huomenna palaamme Lahteen. Sää on ollut odotettua parempi ja koirat ovat päässeet olemaan paljon vapaina mökillä. Pessi on juoksennellut innoissaan mökkitontilla, mutta ei Fatsyn tavoin tunnu tykkäävän poluttomassa metsässä liikkumisesta... Mökin lähellä kulki yhtenä päivänä myös karhu, joten metsäautotielenkeillä on vastedes pidettävä enemmän ääntä.
Vekullä ilmeni vajaat kolme viikkoa sitten ontumista, joka meni nopeasti ohi, mutta tämän viikon alkupuolella ontuminen uusiutui ja vein koiran lääkäriin. Röntgenkuvissa ei näkynyt mitään, anturasta löytyi pieni reikä mutta ei vierasesinettä. Nyt Vekku syö antibioottikuurin ja tassussa pidetään sidettä vielä muutaman päivä. Jos ontuminen vielä jatkuu niin pitää mennä lisätutkimuksiin.

16.5.10
Tänään helteisellä näyttelyreissulla Turengissa Fatsyn ja Pessin kanssa. Pessi käyttäytyi erinomaisesti ja sai kivan arvostelun, mutta ei KP:tä pienen koon takia. Tuomari mittasi Pessin ja se on 28 cm eli alan jo totutella ajatukseeen, että se tulee siirtymään kleiniksi. Huvittavaa oli, että tuomari luuli Pessiä tytöksi, eikä ekalla kerralla pöydällä edes kokeillut kiveksiä! Vasta kun tuomari alkoi sanella arvostelua, niin tajusin että sukupuoli meni väärin ja puutuin asiaan, "anteeksi tämä on kylläkin uros...". Fatsyä rangaistiin vähän turhan ankarasti siitä, ettei se valtavassa turkissaan jaksanut helteessä liikkua tarpeeksi reippaasti kehässä - arvosana H. :-( Fatsyllä ei kuitenkaan ole ylipainoa, tai ainakin sitä mieltä eläinlääkäri oli viime viikolla.

11.5.10
Vekun kanssa kisaamassa Orimattilassa. Kaksi agilityrataa ja molemmilta hylky :-(. Eka radalla oli paha putkiansa ja kun varmistelin liikaa Vekun saamista oikeaan putken päähän, niin se juoksi edeltävän esteen ohi. Toinen rata alkoi huonosti, kun Vekku tuli ekan esteen ohi ja myös kolmannen, hylky tuli sitten myöhemmin radalla kun välistäveto meni pipariksi ja muuttui takaakierroksi. Mutta yllättävää kyllä, jälkimmäisellä radalla kaiken alun sähellyksen jälkeenkin meillä oli vain 4 sekuntia yliaikaa. Jos kaikki olisi mennyt nappiin, niin aikaan olisi päästy ihan kirkkaasti.

5.5.10
Fatsy kävi tänään lääkärissä, koska sillä on ollut epämääräisiä pahoinvointikohtauksia, ja mielestäni se myös juo ja läähättää enemmän kuin ennen. Sydän kuunneltiin, ei mitään poikkeavaa ja verikokeet otettiin. Munuaisarvot olivat ok, tulehdusarvot eivät olleet koholla eikä myöskään sokeri, mutta kaksi maksa-arvoa oli. Toinen vain vähän, mutta toinen ihan reippaasti. Pitää nyt seurailla tilannetta ja ottaa myöhemmin lisää kokeita.

1.5.10
Tänään tuli käytyä näyttelyreissulla Hollolassa Vekun kanssa, Pessi oli mukana turistina. Edellisistä vuosista poiketen sää ei nyt oikein suosinut, oli viileää ja pilvistä, mutta onneksi sade ei juuri haitannut, pieni kuuro vain yhdessä vaiheessa muunväristen kehää odotellessa. Vekku menestyi mainiosti voittaen valioluokan ja sijoittuen paras uros-luokassa neljännelle sijalle. Pessi käyttäytyi hienosti, oli reipas ja tarpeen vaatiessa odotti nätisti ja hiljaa boksissaan :).

25.4.10
Eilen aloitettiin Vekun kanssa kisakausi Janakkalassa, jossa oli agility- ja hyppyrata, ja reissu menikin yli kaikkien odotusten... Hyppyradalta tuli yksi kielto minun ohjausvirheeni takia ja tästä aiheutuneesta ylimääräisestä siivekkeen ympäri kierrätyksestä kertyi vähän yli 2 sekuntia yliaikaa. Sijoitus oli 4., koirakoita kisassa 9. Agilityrata puolestaan meni täydellisesti nappiin: NOLLA, LUOKKAVOITTO ja meidän toinen LUVA!! :) Koirakoita tässäkin kisassa oli 9, joista viisi sai tuloksen, mutta nollia oli vain kaksi. Vekku meni 3,57 sekuntia alle ihanneajan ja etenemisnopeutemme oli 3,29 metriä sekunnissa. Nyt alan uskoa, että saan Vekun vielä kolmosiin, niin hienosti se kulki, oli täydellisesti kuulolla ja otti hyvin kontaktit. Kokeilin nyt käyttää mahdollisimman vähän äänikäskytystä ja jätin lähes täydellisesti pois kaiken huutamisen - olen käyttänyt äänetöntä/vähä-äänistä ohjausta treeneissä ja sen on toiminut niin hyvin, että ajattelin kokeilla nyt kisoissakin ja sehän toimikin vallan hyvin :)

23.4.10
Siinan ja Vekun hartaasti odotetut pennut syntyivät 19.4. aamulla, kaksi urosta ja yksi narttu, kaikki mustia. Näiden pentujen eteen on nähty niin paljon vaivaa, että olen todella iloinen kun ne vihdoin saatiin maailmaan. :-)
Pessin kanssa oltiin keskiviikkoiltana taas mätsärissä, nyt paikalla olikin sitten paljon enemmän koiria kuin sunnuntaina, pelkkiä pentujakin kolmisenkymmentä. Pessi oli tapansa mukaan oikein reipas ja teki iloisesti tuttavuutta kaikkien kanssa. Kehässä se seisoi kuin pieni patsas, oli nätisti pöydällä ja juoksikin mukavasti, olisin itse vain saanut kävellä vähän hitaammin. Tällä kertaa saatiin punainen nauha, mutta ei sijoituttu.

18.4.10
Kuulumisia viimeisen kuukauden ajalta.... Pääsiäinen vietettiin maalla ja kelitkin suosivat sen verran, että päästiin vielä jäälle ulkoilemaan. Kyllä koirat sitten siellä juoksivatkin, kuka milloinkin oli "jäniksenä" edellä :D Kuvia tämän talven ulkoiluista löytyy täältä. Ensimmäiset 20 kuvaa ovat maaliskuun alkupuolelta ja loput pääsiäiseltä. Lumet olivat meidän pääsiäisreissun aikana sulaneet ja ulkoilukin on sitä myöten helpottunut, Pessi on päässyt juoksentelemaan vapaana lähistön puistoalueella sekä muutamalla pienehköllä metsäalueella. Pessi on oikein ketterä, olen hyvin tyytyväinen sen liikekoordinaatioon, myös tottelevaisuus on erinomainen :).
Tänään oltiin Pessin kanssa mätsärissä, hyytävän kylmässä säässä. Koiria ei ollut kovin paljon, mutta harjoitusta kuitenkin saatiin ja sen on tärkeintä. Pessi seisoin oikein hyvin, käyttäytyi nätisti pöydällä ja antoi katsoa hampaat, mutta juokseminen meinasi mennä pomppimiseksi (ei kuitenkaan kovin paljon roikkunut lahkeessani ;) ). Tulos oli sinisten pentujen toinen :).

21.3.10
Kivoja pentu-uutisia sitten saatiin :-). Bendis synnytti viime maanantaina neljä pentua, kolme urosta ja yhden nartun. Pennuista kaksi on soopeleita, yksi musta ja yksi ruskea. Ensin tuli tieto, että ruskea olisi ollut Mintun kaipaama narttu, mutta tarkemmassa tutkimuksessa pentu osoittautui kuitenkin urokseksi. Eli eivät Bendis ja Vekku ihan saaneet "mittatilauspentua" aikaiseksi, sukupuoli meni väärin... Siina kävi keskiviikkona ultrassa ja vaikuttaa olevan kantavana! :-) Olen todella iloinen, kun näitä pentuja on jo useamman kerran yritetty saada aikaiseksi. Nyt vaan peukutusta, että syntyy monta tervettä koiranalkua.
Pessi oli mukana hallilla keskiviikkoiltana, kun olin vetämässä treenejä (tapansa mukaan hurmasi kaikki), ja uudelleen torstaiaamuna kun lähdin treenaamaan Vekkua. Koitin nyt eka kertaa tehdä Vekun kanssa jaakotusta ja ilokseni koira ei ihmetellyt ollenkaan vaan uusi ohjauskuvio sujui erinomaisesti. Pessi meni vähän pentupuomia ja keppeja, ja kiersi siivekkeitä. Samalla reissulla poikkesin myös eläinlääkäriasemalla punnitsemassa Pessin. Painoa oli nyt 4,5 kg eli huimasti yli kilo tullut lisää noin kuukauden aikana.

14.3.10
Kuukausi on vierähtänyt ja kevättä kohti mennään, ehkä tuo lumimääräkin joskus sulaa :-). Pessi kasvaa hitaasti mutta varmasti, viimeisimmässä kotimittauksessa säkäkorkeus oli 27,5 cm. Muutama sentti siis vielä puuttuu mittelin alarajasta, toivon edelleen että päästään sinne ja mielellään vähän ylikin. Ikää pojalla on nyt 5 kk. Hampaat vaihtuvat ja jalka jo nousee terhakkaasti silloin tällöin. Pessi suhtautuu edelleen kaikkeen iloisesti ja reippaasti, ainoastaan takkujen selvittely ei ole ollut mieleistä...
Olin viikko sitten Koetoimitsija 1-kurssilla. Nyt pitää vielä suorittaa lajikohtainen 2-kurssi ja siihen liittyvät harjoittelut, niin olen pätevä agilityn koetoimitsija. Ihan mielenkiintoista tuo opiskelu :-). Kurssin jälkeen lähdin heti koirien kanssa maalle kun oli muutama päivä lomaa. Onneksi ilmat suosivat niin oli vallan ihanaa ulkoilla koirien kanssa mökillä ja siellä varsinkin jäällä. Kyllä ne nauttivat joka ikinen. Muutama kuva:
Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket
Tulevalla viikolla odotellaankin jännityksellä pentu-uutisia. Bendiksen pitäisi synnyttää ja Siina puolestaan on menossa ultraan. Toivottavasti saadaan molemmilta hyviä uutisia :-).

14.2.10
Olemme koko porukka nauttinneet talvisessa säässä ulkoilusta, nyt kun pakkasta ei enää ole aivan niin paljon kuin viime kuussa. Lunta on kyllä aivan riittämiin, välillä pyryn jälkeen on kevytväyliä tosiaan saanut kahlata, mutta reippaasti Pessikin on tullut joukon jatkona. Ihana pentu kyllä, niin suloinen ja herättää ihastusta mihin vain mennäänkin. Aika pieni Pessi kyllä edelleen on, mutta elän toivossa että se kuitenkin kasvaisi mitteliksi :-). Pessi oppii asioita koko ajan, remmissä kävely sujuu jo hyvin (paitsi että isoissa koirissa ja niiden remmeissä pitää välillä roikkua), ulkona on harjoiteltu luoksetuloa ja sisällä istumista, seisomista ja odottamista.
Vekku lähti viime viikolla jälleen Outokumpuun Siinan luo. Toivon tosiaan, että tällä kertaa pentuja saataisiin aikaiseksi. Koko homma oli kyllä oikea "vaikeuksien kautta voittoon" kun koiranhakijoiden auto hajosi jne. mutta ehkäpä nämä vaikeudet lupaavat hyvää ;-). Ja pääsipä Vekkukin kokemaan jotain ihan uutta - matkustamaan hinausauton kopissa...

14.1.10
Oltiin Pessin kanssa eilen pentukurssilla, lähinnä tavoitteena toisten pentujen kanssa leikkiminen ja kerrassaan mainiosti sujuikin. Leikkikavereita oli puoli tusinaa ja eri näköisiä ja kokoisia - cane corsosta toyvillakoiraan. Pessi oli oikein reipas ja leikki innokkaasti :-). Kurssi kestää kuusi kertaa, ihan joka kerta ei varmaan päästä, koska joka toinen keskiviikko vedän agilitytreenejä, mutta kolme tai neljä kertaa ehkä. On sekin parempi kuin ei mitään.
Vekulla kävi tänään narttu, Mintun saksantuonti Bendis. Astutus sujui hyvin, nyt sunnuntaina vielä uusinta ja sitten peukut pystyyn ;-).

10.1.10
Pessin ja muiden spitzipoikien elämä jatkuu hyvällä mallilla. Uudenvuodenaatto oltiin kotona, kun maalle "rakettievakkoon" lähtö peruuntui, mutta mitään ongelmia ei ollut. Fatsy vietti omasta halustaan aaton kylpyhuoneessa, mutta ei ollut mitenkään paniikissa, makoili vain siellä. Vekku ja Pessi eivät välittäneet rakettien paukkeesta vähääkään. Itse asiassa kun keskiyöllä oli kaikkein kovin pauke, niin Pessi veti sikeitä Vekun kevythäkissä :-).
Viime maanantaina Pessi kävi ekalla rokotuksella, ja kaikki meni oikein hyvin, vaikka piikki aiheuttikin huutoa... Mutta eläinlääkäri oli tyytyväinen pennun kuntoon ja molemmat kiveksetkin tuntuivat edelleen. Rokotuskorttiin oli Pessi tosin merkitty nartuksi! Ilmeisesti on söpöydessään tyttömäinen...
Tänään käytiin pitkästä aikaa Vesivehmaalla tapaamassa tyttökavereita ja katsomassa kuusiviikkoisia grosspitzin pentuja. Pessi pääsi niiden kanssa leikkimäänkin, mutta isot pojat olivat koko vierailun ajan (nelisen tuntia) turvallisuussyistä ulkona. Saivatpahan kunnolla juosta ympäri pihaa ja nauttia lumihangessa pyörimisestä :-).
Pessi ja pikku-grossit
Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket

Kuulumiset 2008

Kuulumiset 2009