Kuulumisia 2012


5.12.
Pojat on todella nauttineet lumesta. Tuntui, että ne olivat jo ihan kyllästyneitä jatkuvaan sateeseen ja synkkyyteen. Nyt on lenkeillä ihan erilainen innostus ja koirapuistossakin jopa leikitään :-). Vekun tassuja on kylmimpinä päivinä kyllä ikävästi palellut, en tiedä mahtaisiko johtua siitä, että Vekulla on vähemmän turkkia kuin kahdella muulla. Toivon, että kasvattaa karvansa nyt parissa kuukaudessa, koska aion ilmoittaa se Keuruun ryhmänäyttelyyn 2.2.13.

4.11.12
Olimme Fatsyn kanssa taas vakituisella Kaverikoira-vierailullamme, ja nyt Fatsy sai vihdoin myös työasunsa eli oranssin Kaverikoira-huivin :-). Huivin saa siis kuuden vierailun jälkeen kun jatkaa toiminnassa. Meillä tämä vierailu oli kyllä jo kahdeksas, mutta eipä tuo viivästys mitään haitannut. Fatsy on edelleen kovasti tykännyt hommasta :-).

28.10.12
Tänään oli Pessin luonnetesti Orimattilassa, paikka oli varattu jo viime keväänä. Testissä ei tullut mitään suuria yllätyksiä ja tulos on hyvin koiran näköinen. Toimintakykyä eli rohkeutta itsenäiseen toimintaa uhkaavissa tilanteissa Pessillä ei juurikaan ole, vaan pahoissa paikoiss turvaudutaan aina minuun. Minkäänlaista aggressiotakaan ei saatu kaivettua esiin. Taisteluhalua sen sijaa oli ihan kivasti, se toimiin koiralle moottorina ja korvaa osittain puuttuvaa rohkeutta. Pessi ei kuitenkaan ole liian pehmeä, tuomari sanoi loppuarvostelussaan, että jos Pessi olisi oikeasti niin pehmeä miltä se puuttuvan toimintakyvyn vuoksi välillä näytti, niin he eivät olisi vieneen testiä loppuun. Pessin ja minun välistä suhdetta tuomari kehui, koira uskalsi esim. lähestyä kelkkaa ja haalaria ihan hyvin kun mamma vähän houkutteli :-). Luonnetestin täydellinen tulos sekä video testistä löytyvät Pessin muut tulokset-sivulta.

21.10.12
Ajatuksena oli jäädä jo kisatauolle agilitystä, mutta niin vaan päätin kuitenkin vielä yrittää Pessin kanssa 1-luokan viimeistä nollaa ja ilmoitin sen Hausjärven kisoihin, jotka olivat eilen. Ensimmäiseltä radalta saatiin kepeiltä harmittava vitonen, mutta toiselta radalta sitten tulikin täyspotti! Hieno nolla (aika -9,19), luokkavoitto, LUVA, SERT ja siirto 2-luokkaan. :-) Kannatti siis lähteä. Nyt voidaan sitten aloittaa ensi keväänä uusilla haasteilla. Pessin nousuradan voi katsoa täältä.
Fatsyn kanssa on Kaverikoirailtu ahkerasti, vakiokäytien lisäksi olemme tehneet keikkoja niin että vierailuja on ollut tässä kuussa jo kolme, mikä on hieman liikaa. Nyt loppuvuonna aion käydä Fatsyn kanssa vain vakiokäynnit kerran kuukaudessa ettei siliteltävänä olemista tule liian raskasta. Fatsy ei tosin ole vaikuttanut vierailujen jälkeen mitenkään väsyneeltä.
Vekku on edistynyt mukavasti rally-tokossa. Parin viikon päästä on oman seuran möllikisat ja olen ilmoittanut Vekun sinne sekä AVO että VOI-luokkaan.

10.9.12
Takana kolme hienoa kisaviikonloppua agilityssä Pessin kanssa ja tulokset yli odotusten. Ensin oltiin Orimattilassa P-haun kisoissa, joista palkintosija yliaikanollalla. Toiselta radalta hylky, mutta hyvä sellainen (vain putken väärä pää, muuten vauhdikasta ja iloista menoa). Seuraavaksi matkasimme Jyväskylään, missä oli tänä vuonna mittelien agilityn rotumestaruuskisa JAT:in virallisten kisojen yhteydessä. Paikalla oli vähemmän mitteleitä kuin viime vuonna Orivedelle, mutta ilahduttavasti myös uusia kasvoja :-). Palkinnot saatiin jaettua lähes joka luokassa ja rotumestarikin löytyi. Pessi sai agiradalta keppivirheiden, yhden kiellon ja keinun hitauden takia hyvin huonon tuloksen, mutta hyppyradalla sitten asia korjattiin - nolla eli eka LUVA :-D. Eilen sitten olimme kisaamassa Vääksyssä, kaksi agirataa. Ekalla oli nolla todella lähellä, itse mokasin helpon loppusuoran, seurauksena kielto pituudelta ja yliaikaa. Toiselta radalta se nolla sitten tulikin, meidän toinen LUVA :-D. Molemmilta radoilta vielä sijoitus 3. eli palkinnoille päästiin. Tämä meidän ensimmäinen kisakausi on sujunut kyllä hienosti, varsinkin nyt syksyllä Pessillä on ollut tosiaan intoa ja reippautta. Kakkosiin nousemiseen tuskin menee kauaa kun ensi keväänä jälleen aloitetaan kisaaminen. Nyt talven aikana haetaan lisää suoritusvarmuutta erityisesti kepeille ja keinulle.

19.8.12
Vietetty taas koiraharrastusviikonloppua. Eilen olin Vekun kanssa Hyvinkäällä rally-tokokisoissa, mistä oli haussa kolmas alokasluokan tulos. Ja se saatiin, 98/100 p., RTK1 ja siirto avoimeen luokkaan :-D. Eli nyt sitten treenataan talven aikana avon liikkeitä ja mennään ensi keväänä kisaamaan. Vekun kisaradan voi katsoa tästä linkistä.
Tänään sitten olin Fatsyn ja Pessin kanssa Heinolassa näyttelyssä. Tuloksena oli molemmille EH. Molemmat saivat kyllä ihan kivan arvostelu, mutta Fatsyllä oli huomautus pienestä ontumisesta - huomasinkin että se liikkui alkuun jäykästi. Pessin kohdalla sanomista oli purennasta, mutta koosta ei nytkään mitään mainintaa. Fatsy oli mukana myös Mintgarden's kasvattajaryhmässä, joka voitti ja ROP-kasvattaja :-). Hauskasti kyllä Pessi oli mukana toisessa esitetyssä, Black Caesar's ryhmässä. Päivä oli sateinen ja sikäli kurja, mutta kiva oli tavata tuttuja :-).

6.8.12
Eilen illalla kotiuduttiin Kuopiosta Sawo Showsta (KV-näyttely pe, la ja su). Johan oli reissu. Yhteensattumien vuoksi kuljetusratkaisut muuttuivat viime tingassa ja meillekin tuotiin kyytiä odottelemaan mitteliuros Eemeli (Pessin puoliveli). Ihme kyllä ei ollut isompia ongelmia. Lähdettiin Pirkon ja Mian kyydissä Kuopioon torstaina puolenyön aikaan ja oltiin perillä vähän viiden jälkeen aamulla ;D Kyllä tekivät iltapäivätorkut hyvää sitten perjantaina iltapäivällä kun näyttelyn jälkeen päästiin hotelliin. Oltiin Mintun ja Mian kanssa samassa huoneessa kylpylähotelli Rauhalahdessa. Oikein mukava paikka, sunnuntaiaamuna jopa ehdittiin vähän lillumaan kylpylässä :-). Muuten oli näyttelyssä oloa, yhteistä syömistä ja grillaamista, vietettiin siis samalla kennelin kesäpäiviä. Oli tosi hauskaa ja kiva nähdä uusiakin Minttulaisia.
Vekku oli kehässä lauantaina ja molemmat sunnuntaina. Veteraaneja oli kumpanakin päivänä samat kolme ja suureksi yllätyksekseni Vekku oli lauantaina ROP-veteraani :-D Seuraavana päivänä se jäikin sitten kolmanneksi eikä saanut SA:ta, mutta Vekku alkoi siinä vaiheessa jo olla väsynyt. Pessi sai EH:n ja varsin hyvän arvostelun.

29.7.12
Neljän viikon kesäloma on nyt sitten ohi. Harmittavan sateista oli, mutta vietettiin silti mahdollisimman paljon aikaa mökillä, että koirat saivat olla vapaana pihalla. Kyllä ne siitä nauttivatkin, ja söivät pihalla monta kiloa luita :-) Vekku pääsi taas ihan oikeasti piilottamaankin luitaan. Pallojen suhteen Vekku on tullut krantuksi - ainoat mitkä kelpaavat ovat pienet vinkuvat Kong Air-dog pallot... Tavalliset tennispallot eivät ole mitään. Onneksi olin ostanut varastoon muutama Kong-pallon, koska niitä tietysti hukattiinkin. Ja Pessille piti olla omansa, koska muuten se ryöväsi heti Vekun pallon. Fatsy puolestaan ryöväsi kaikkien muiden luut. Ovat ne semmoisia <3 Fatsy jäi edelleen hoitoon maalle.

2.7.12
Viikonloppu vietettiin Vekun ja Pessin kanssa rally-tokoleirillä Hartolassa, Kunkkulan Koirakeskuksessa (Fatsy jäi juhannukselta maalle hoitoon). Olipa todella kiva leiri, mukava paikka, paljon sai treenata sekä rallya että omin päin agilityä, ja oli hauska tutustua uusiin ihmisiin. Heti perjantai-iltana oli viralliset rally-tokokisat, joista Vekku sai 98/100 pistettä :-D Tämä oli toinen alo-luokan kisa ja toinen hyväksytty tulos. Enää yksi vaaditaan avo- luokkaan pääsemiseen. Pessi pääsi leirillä kokeilemaan koirakeilausta, mutta ei Knääpiö sitä oikein ymmärtänyt :) Tässä vielä linkki linkki Vekun kisarataan.

9.6.12
Eipä ollut turha reissu tänään Iitin ryhmänäyttelyyn. Koska luvattiin vähän epävakaista säätä niin otin näyttelyteltan mukaan ja tarjosin sielä tutuille sateensuojaa. "Meidän teltta" menestyikin kertakaikkiaan loistavasti: valkoisten ROP, mustien&ruskeiden ROP sekä ROP-vet ja muunväristen ROP, VSP, ROP-vet ja VSP-vet. Veteraanit jyräsivät täysin muunvärisissa, kun Pessin kasvattajan Ellan Sauber oli ROP ja ROP-vet ja Vekku puolestaan upeasti ekassa veteraaniluokan näyttelyssään VSP ja VSP-vet. Tuntuipa harvinaisen hienolta, kun ottaa huomioon että tätä ennen Vekku on ollut PU1 vain kerran, valioituessaan kuusi vuotta sitten - sen jälkeen on ollut vain lukemattomia PU2, PU3 jne. Mutta nyt sitten vetskuissa napsahti loistava tulos :-). Tuomari Esko Nummijärvi arvosteli ääneen yleisölle samalla kuin koiraa juoksutettiin kehässä ja kuulin kuinka hän erityisesti kehui Vekun kauniita kevyitä liikkeitä :-).

3.6.12
Tänään on Vekun syntymäpäivä, tulee täyteen 8 vuotta eli virallinen veteraani-ikä :-). Ei sitä uskoisi miten nopeasti aika kuluu, tuntuu että siitähän on ihan vähän aikaa kun Vekku tuli pikkuisena pentuna. Mutta virtaa ja vauhtia riittää edelleen, rally-tokosta tykätään kovasti ja siinä riittää haasteita pitkäksi aikaa. Heti ensi lauantaina mennään Iittiin näyttelyyn katsomaan, josko saataisiin ROP- tai VSP-veteraani tulokseksi :-). Vekku on tosin pudottanut karvaa jo toista kuukautta.
Fatsy jatkoi eilen Kaverikoiran uraansa, kun kävimme toisella vierailulla Johanna-kodissa. Tämä vierailu meni ehkä vieläkin paremmin kuin ensimmäinen. Fatsy tuntui jo muistavan paikan, meni parkkipaikalta hyvin määrätietoisesti hoitokotia kohti, iloisesti ovesta sisään ja istuutui heti ensimmäisten vanhusten silitettäväksi :-). Nyt onkin sitten kesätauko, vierailut jatkuvat syyskuussa, mutta tässä kesän aikana saattaa olla joku Kaverikoirien yhteinen tapaaminen.

7.5.12
Eilen Fatsy aloitti uransa Kennelliiton Kaverikoirana, kun vierailimme Johanna-kodilla kahden muun koiran kanssa. Vierailu sujui erinomaisesti, Fatsy oli kuin vanha tekijä - meni oma-aloitteisesti vanhusten luo ja istui nätisti siliteltävänä :-). Toisista koirista (lapinkoirauros Rommi ja beaglenarttu Nala) se ei ollut liian kiinnostunut. Seuraava kerta on kesäkuun alussa ja sitten onkin taukoa syyskuulle asti.
Pessin agilitykisaura jatkui tänään, kun olimme Orimattilassa P-Haun iltakisoissa. Ensimmäisellä radalla Pessi oli alkuun hieman epävarman oloinen, mutta radan edistyessä varmuus kasvoi ja vauhtia tuli lisää. Valitettavasti vain kolmanneksi viimeisellä esteellä A:lla tuli kielto, kun en itse ohjannut/käskyttänyt riittävän selkeästi. Lisäksi tuli yliaikaa, keinu ja puomi olivat hitaat. Toisella radalla Pessi liikkui paljon reippaammin ja olisimme saaneet siitäkin tuloksen, jos en itse olisi töpeksinyt tosi pahasti - ohjasin Pessi väärin keppien sisäänmenoon :-( Tajusin kyllä mokani Pessin pujotellessa, mutta koska koiralla oli vauhtia ja intoa, niin en palannut enää korjaamaan. Rata meni muutoin siis todella hyvin, Pessi seuraa ohjausta erinomaisesti ja on hyvin kuuliainen :-). Seuraavat kisat menevät luultavasti loppukesään, nyt on hiottava havaittuja ongelmakohtia eli saatava lisää nopeutta kontakteille sekä kepit ja pussi varmoiksi. Onneksi pääsimme kesäkaudellekin oikein hyvän kouluttajan ryhmään :-).

1.5.12
Tänään oltiin koko porukka Jokimaan ravikeskuksessa Hollolan (!) ryhmänäyttelyssä. Hirvittävä kylmä tuuli puhalsi luihin ja ytimiin, mutta onneksi oli mukavaa seuraa :-). Kyseessä oli Vekun viimeinen esiintyminen valioluokassa ja se sujui vallan kunniakkaasti. Valioluokassa oli kolme koiraa (yksi niistä Vekun poika Jekku), joista kaikki saivat ERIn, mutta Vekku ainoana SA:n. PU-luokassa Vekku sijoittui toiseksi häviten mahtavassa turkissa olleelle hienolle junnu-urokselle. Nyt on hyvä mieli suunnata seuraavaksi veteraaniluokkaan :-). Fatsy ja Pessi olivat turisteina, Fatsy nimenomaan esittäytymässä poikansa Noten yhden jälkeläisen omistajille. Hienoja pentuja ne ovatkin, uros sai nyt ERIn ja narttu oli ROP.

15.4.12
Pääsiäinen vietettiin maalla ja koirat pääsivät useampana päivänä peräkkäin nauttimaan juoksemisesta hienolla hankikannolla, upeasti päästiin menemään pitkin järvenjäätä ja peltoja :-) Mäenlaskuakin harrastettiin yhtenä päivänä ja kyllä sen jälkeen koirat olivat väsyneitä kun painelivat mäkeä alas ja ylös...
Fatsyn kanssa oltiin toissapäivän uusien Kaverikoirien arviointitilaisuudessa. Nyt sitten odotellaan tietoa, onko meidät hyväksytty mukaan ja jos on, niin milloin päästäisiin ensimmäiselle vierailulle.
Pessi puolestaan oli tänään ensimmäisisssä virallisissa agilitykisoissaan Riihimäellä :-). Tuomarina siellä oli Andreas Silfverberg Ruotsista, joka olikin tehnyt ykkösille oikein kivat radat. Haastetta niissä kyllä oli, nollia tuli varsin vähän. Pessi teki agilityradalla ikävän lentokeinun, minkä lisäksi tuli 2,09 sekuntia yliaikaa. Keinua lukuunottamatta rata meni erittäin hyvin. Hyppyradalla ainoa virhe tuli kepeillä (liikuin itse tarpeettomasti ja vedin koiran väärään väliin), missä kului myös aikaa niin, että yliaika oli loppujen lopuksi 5,88 sekuntia. Mutta tulos siis kummaltakin radalta, Pessi liikkui ihan kivalla vauhdilla eikä oudoksunut vierasta paikkaa. Oikein hyvä, nyt vaan seuraavat kisat kiikariin :-).

1.4.12
Aprillipäivän kunniaksi korkattiin Vekun kisaura rally-tokossa oman seuran eli VAU:n järjestämissä kisoissa. Ja hyvin meni, 86/100 pistettä, hyväksytty tulos :-). Pisteitä olisi tullut peräti 93, jos ääliö-ohjaaja olisi tajunnut uusia yhden liikkeen (istumisesta juosten-kyltillä Vekku meni ensin maahan ja nousi sitten istumaan), mutta tällaiset sitä oppii yleensä kantapään kautta ja ajan myötä kun säännöt tulevat tutummaksi. Muut virheet olivat vain 1 p. vinosta asennosta ja 3 p. kontrollin puutteesta ja Vekku lähti toisessa pujottelussa (viimeinen kyltti) vähän haahuilemaan. Mutta innolla nyt jatketaan tämä harrastusta ja koitetaan saada koulutustunnus :-).
Pessi on nyt ilmoitettu ensimmäisiin virallisiin agikisoihinsa, 15.4. Riihimäelle. Saa nähdä miten Pessukka siellä kulkee... treeneissä on mennyt viime aikoina oikein mukavasti. Pessin veli Nemo oli jo ehtinyt kisaradoille ja hyvin tuloksin, nolla ja vitonen yliajalla. Meillä on nyt suorituspaineita... ;-D.

18.3.12
Kulunut viikko on vietetty maalla ja koirat ovat päässeet ulkoilemaab joka päivä jäällä. Loistavat kelit, ei liikaa lunta eikä yhtään vettä, ja kyllä siellä onnellisena juostiinkin :-) Fatsy-pappakin sai suorastaan juoksuhepuleita välillä :-D.
Vekun luustokuvalausuntokin tuli vihdoin Kennelliitosta. Pelkäsin jo kuvien kadonneen, kun ne eivät runsaan kuukauden päästä kuvauksesta olleet vielä Kennelliitossa, mutta viivästys olikin johtunut tulostusfirmasta. Vekun lonkat ovat lausunnon mukaan C/C ja kyynärät 0/0, tosin molemmat rajatapauksia. Siis ihan kivasti, että kyynärät ovat edelleen (suht) terveet kun ottaa huomioon Vekun iän ja vuosikausien agilityharrastuksen, vielä pienenä medinä.

28.1.12
Kävipä tuuri, päästiin Vekun kanssa VAU:n rally-tokoryhmään ja tänään olivat ensimmäiset treenit :-). Torstai-iltana Pessin kanssa agitreeneissä ollessa kysyin onko ryhmässä tilaa ja olihan siellä. Kivat treenit oli, Vekku tykkäsi kovasti. Ja ihan jo päästiin kärryille lajista, siitä oli paljon apua että päästiin viime syksynä mittelien syyspäivillä tutustumaan rally-tokoon. Saa nyt nähdä edistytäänkö Vekun kanssa oikein kisaamaan asti ja rallaillaanko vain omaksi iloksi. Pessi on edistynyt agilityssä oikein mukavasti ja harkitsen sille jo kisadebyyttiä keväälle :-).

22.1.12.
Vekulta kuvattiin eilen selkä, lonkat ja kyynärät. Ja eipä ole enää agikisakentille asiaa, kyynärissä on sen verran häikkää, että lääkäri suositteli varsinkin korkeiden hyppyjen välttämistä. Lonkat olivat lääkärin arvion mukaan C/D, mutta saa nähdä mikä on Kennelliiton päätös. Myös Vekun selässä näkyi joissain nikamissa pieniä nystermiä, joista saattaa kehittyä spondyloosia. Kuvaus oli heti aamulla yhdeksältä, mutta koska Vekulle jouduttiin antamaan lisäannos rauhoitetta, niin se herätteestä huolimatta nukkui kotona tuntikausia ja oli vielä illalla kuuden maissa jotenkin omituisen oloinen (silmät seisoi päässä ja vinkui surkeasti). Onneksi nyt Vekku on jo aivan normaali.

1.1.12
Vietimme joulun, välipäivät ja uuden vuoden maalla Keski-Suomessa. Kelit eivät olleet yhtään talviset, ei puhettakaan jäällä ulkoilusta viime joulun ajan malliin.... järvenselkä lainehti vapaana. Mökillä käytiin kyllä pari kertaa ja siellä koirat pääsivät juoksentelemaan vapaana. Uudenvuodenaattona käytin Vekun ja Pessi vielä pienellä lenkillä juuri ennen kuutta ja viivyttiin vähän liian kauan, pari rakettia ehti pamahtaa lähellä ja Pessi pelästyi. Se oli muutaman tunnin vielä sisälläkin hermostunut, mutta rauhoittui sitten nukkumaan. Tuskin mitään pysyvää kammoa jäi.

Kuulumiset 2008

Kuulumiset 2009

Kuulumiset 2010

Kuulumiset 2011