Kuulumisia 2013


14.12.
Pitkä päivä. Oltiin Pessin kanssa Helsingissä Messukeskuksessa Koira2013-tapahtumassa edustamassa Kaverikoiria, Pessi viikko sitten saadussa upouudessa huivissaan. Ensin olimme pääsisäänkäynnin lähellä silityspisteessä, missä kävikin mukavasti porukkaa, ja sitten menimme Tapahtumakehään, missä meitä ja neljää muuta Kaverikoirakkoa haastateltiin osana Hyötykoiraesittelyä. Mukava kokemus, eikä jännittänyt. Pessi oli koko päivän todella upea, mennä kipitti reippaasti isoissa halleissa keskellä kuulutuksia, hälinää ja tuhansien koirien ja ihmisten tungosta. Hieno pikku Knääpiö! Virallisen osuuden jälkeen siirryinkin jännittämään mittelikehälle, oli todella kiva tavata paljon tuttuja.

24.11.13
Toinen reissu koirauimalaan tehty (ensimmäinen oli lokakuun alkupuolella). Vekku paineli koko puolen tunnin uima-ajan altaassa pallonsa perässä, Fatsy ui kuin vanha tekijä ja Pessikin sai jo juonesta kiinni :-). Uiminen tekee varsinkin Fatsylle todella hyvää.

10.11.13
Vekun kanssa on kisattu rallyssa nyt kolmena peräkkäisenä viikonloppuna. Ensin Janakkalassa, sitten oman seuran kisoissa ja vielä SM- kisoissa Lempäälässä. Tuloksena juuri ja juuri hyväksytty 70 pisteen tulos Janakkalasta ja kahdesta seuraavasta hylky. Jatkamme siis edelleen viimeisen avo-luokan tuloksen metsästämistä... haukkuminen radalla on sentään onneksi vähentynyt. Omissa kisoissa ja SM-kisoissa olin myös töissä (omissa pisteitä laskemassa sekä tuomarinsihteerinä ja SM:issä tuomarinsihteerinä ja käytösruudun valvojana) mikä oli mielenkiintoista ja hauskaa.

20.10.13
Viikonloppuna on ollut VAUn ensimmäiset viralliset hallikisat Vipusenkadun hallissamme, eilen 3-luokat ja tänään 1- ja 2-luokat. Osallistujia ei ole ollut kovin paljon, koska paikkasta ei ole kokemuksia, mutta sivusta kuulluissa puheissa halliamme ja sen pohjaa on kehuttu kovasti. Oletettavaa siis on, että seuraavissa kisoissa on enemmän porukkaa. Olin töissä tänään ilmoittatumisessa, sitten kävin hakemassa Pessin kotoa ja menin sen kanssa kaksi rataa, agilityrata ja hyppäri. Agiradalla tei tyhmän virheen ja yritin (turhaa) takaaleikkausta ennen A-estettä, mistä tuloksena kielto ja yliaikaa. Hyppärillä tehtiinkin sitten hieno nolla ajalla -4,26 mikä riitti 5.sijaan.

15.9.13
Eilinen päivä kului taas agilityn merkeissä :-). Orimattilassa oli P-Haun viralliset kisat ja niiden yhteydessä kisattiin myös kleinien ja mittelien rotumestaruudesta. Tänä vuonna kisa järjestettiin aikaisemmasta poiketen niin, että 2-luokkan koiran menivät agilityratansa normaalisti virallisessa kisassa ja sen jälkeen 1- ja 3-luokan spitzit menivät saman radan epävirallisena. Tuomari Johanna Nyberg oli tehnyt todella kivan sjuvan radan, joka ei ollut liian vaikea (koska sen menivät myös ykköset), mutta kuitenkin tarpeeksi haastava, että tuloksilla ei juhlittu. Mitteleille tuli kuitenkin kolme nollaan, jotka sitten olivat rotumestiksen palkitut, voittajiksi selviytyivät Mervi ja Iivi :-). Mitteleitä oli paikalla kisaamassa kaikkiaan 18, hieno määrä. Oli mukava nähdä paljon tuttuja.
Pessille tuli radalta hylky, kun se täysin käsittämättömästi koukkasi puomin alla olleeseen putkeen, vaikka oli jo menossa puomille... Mutta hyppyradalta taitava AgiKnääpiöni tykittikin nollan, -3,14, sijoitus 3. ja meidän toinen LUVA :-D. Kolmosiin joutuminen alkaa olla jo uhkaavan lähellä :-P. Pessi isä Jekkukin pääsi hyppyradalla medeissä palkinnoille ja pitihän heistä sitten ottaa yhteiskuva :-).
Sää oli edelleen aurinkoinen ja uskomattoman lämmin, iltapäivällä oli ihan shortsikelit ja itselläni oli liian paksut housut (aamulla oli ollut viileää). Toivottavasti sää edelleen jatkuu edes joten kuten samanlaisena, koska alkavalla viikolla on lomaa ja me lähdetään maalle puolukoita poimimaan.

8.9.13
Eilen oli Heinolassa piirinmestaruus-joukkuekisa. VAUlta oli upeasti yhdeksän joukkuetta, joista medit ja maksit pääsivät palkinnoille. Minijoukkueista yksikään ei saanut vaadittua kolmea tulosta, meidän joukkueestamme VAUhdikkaan Vipeltäjät Pessi oli ainoa, joka sai tuloksen, että silleen selvittiin kunnialla. Tuli kyllä harmittava kontaktivirhe puomilla, mutta muuten rata oli puhdas ja mentiin reilusti alle ihanneajan (ei taaskaan keinua). Oli aivan upea syyspäivä, todella lämmintä. Kaikki koirat olivat mukana, ja Fatsy ja Vekkukin pääsivät vuorollaan hengailemaan, seuraamaan tapahtumia ja nauttimaan rapsutuksista. Kotiin tultua olikin melko väsynyttä porukkaa :-).
Tänä aamuna käytiin taas kiirettömällä aamuköpöttelyllä keskuspuistossa, nähtiin kivasti tuttuja koiria ja Fatsyn meni ihan reippaasti varsin pitkän matkan. Toivottavasti säät pysyvät tällaisina vielä jonkin aikaa. On aivan uskomatonta, että vielä syyskuussa voi istua parvekkeella lukemassa :-).

1.9.13
Fatsy pääsi takaisin töihin! :-) Olimme tänään syksyn ensimmäisellä Kaverikoira-vierailulla Johanna-kodissa ja se sujui oikein hyvin. Fatsy köpötteli vanhuksen luota toiselle ja otti vastaan silityksiä, ja mummot säälittelivät sitä kun se niin linkkaa. Hyvin Fatsy kuitenkin jaksoi. Tämä on hienoa, suorastaan jonkinlainen voitto.

29.8.13
Vapaapäivä tuli pitkälti vietettyä eläinlääkärissä. Vein ensin Vekun sovitulle käynnille Satu Nurmikarille Päijät-Hämeen Eläinlääkäriasemalle, koska Vekun harvakseltaan toistuvista kipukohtauksista piti vihdoin saada selko. Röntgenkuvien jälkeen tulikin tylyjä uutisia: Vekulla on spondyloosi. Varsin pahana kaularangassa, mutta muutoksia on muuallakin selkärangassa. Kyllä siinä iski ensin epätoivo, ajattelin että eikö yksikään koiristani saa "tervettä vanhuutta" :-(. Mutta onneksi kaverit Facebookissa lohduttivat ettei diagnoosi ole mikään kuolemantuomio, vaan Vekku voi elää vielä pitkäänkin hyvää elämää. Se sai kipulääkekuurin, ja niin kauan kuin lääkitys on kuureina niin pystytään vielä jatkamaan rallyssa kisaamista ja näyttelyissä käymistä.
Iltapäivällä käytin Fatsyn Launeen klinikalla ihanalla eläinfysioterapeutilla, joka oli varsin tyytyväinen Fatsyn edistymiseen. Saimme lisää kotiharjoituksia. Fyssari oli toiveikas, että Fatsyn liikkuminen tulisi vielä vähän paranemaan, mutta ontuvaksi se tulee jäämään, johtuen jalan lihaskadosta ja levytyksestä. Mutta ihanan iloinen ja tomera Fatsy on ja Nutrolin Nivel tuntuu auttavan nivelrikon oireisiin.

24.8.13
Nyt se tuli, se eka LUVA! :-) Vihdin kisoista ekalta radalta. Ei ollut keinua, mutta aika täpärälle meni, vain 0,30 sekuntia alle ihanneajan. Oltiin vissiin molemmat ihan rapakunnossa loman jäljiltä :-) Mutta Pessin nolla oli ainoa, joten voitettiin ja saatiin LUVA (koiria oli todella vähän, niinkuin yllättävän monessa kisassa tänä vuonna). Toiselta agiradalta tulikin sitten pari kieltoa ja yliaikaa (keinu), mutta sijoituttiin surkealla tuloksella 2. johtuen edellä mainitusta koirien vähyydestä... Hyppäriltä tuli Pessin uralla hyvin harvinainen hylky, se meni putken jälkeen väärälle hypylle. Ja ihan siitä johtuen, että en kerta kaikkiaan jaksanut ohjata enää :-P.

11.8.13
Olemme viettäneet koko porukalla kesälomaa mökillä nyt pari viikkoa, koirat nauttivat kovasti olostaan kun saavat puuhailla vapaina pihalla aamusta iltaan. Luiden syönti pihalla on varsinkin Fatsyn suosikkipuuhaa. Ilmatkin ovat suosineet, on ollut muuutamia hyvinkin lämpimiä päiviä ja muutenkin kivaa kesäistä säätä. Marjoja on poimittu paljon, erityisesti vadelmia on uskomattomat määrät.
Lomanvietto aloitettiin kuitenkin agilityn merkeissä oman seuran kisoissa 27.7. Todella kuuma päivä, kun ennen startteja vesipaljuun dipattuna PesssiKnääpiö ylti hienoihin suorituksiin. Agilityradalta nolla, mutta 0,13 sekuntia yliaikaa! Jopa tuomaria kuulemma harmitti meidän puolestamme... Mutta ottaen huomioon, että radalla oli Pessiä huomattavasti hidastava keinu olen tulokseen todella tyytyväinen :-) Ja tulihan sillä luokkavoitto. Hyppyradalta tuli sitten kepeiltä vitonen ja korjauksen vuoksi runsas neljä sekuntia yliaikaa. Sijoitus 2. Tuomari Ritva Herrala oli helteessä armollinen koiria ja kisaajia kohtaan ja lyhentänyt hyppyradan 15 esteeseen :-) Itse oli kisassa töissä 1-luokissa tuomarinsihteerinä, onneksi meitä oli kaksi, eikä käsittääkseni mitään sen suurempia mokia tullut...
Kävimme Pessin kanssa Keuruulta käsin kisaamassa Orivedellä 3.8., kisassa oli tuomariharjoittelijana Hilpi Yli-Jaskari ja ihan kivat radat, mutta jotenkin ei vaan kulkenut. Pessi teki kummallakin radalla kontaktivirheen/virheitä ja yliaikaa tuli reilusti. Mutta koska muut olivat vielä huonompia, niin päästiin kuitenkin palkinnoille :-). Loma jatkuu vielä viikon ja sitten on edessä väistämättä paluu kaupunkiin. Kisaamaan kuitenkin vielä menneään muuutamaan otteeseen tänä syksynä, katsotaan jos saataisiin se eka LUVA, joka on useaan otteeseen ollut tosi lähellä. Eipä silti, että kolmosiin olisi mikään kiire.

15.7.13
Agilityssä kisattiin kahtena peräkkäisenä viikonloppuna. Ensin olimme Tuusulassa, missä oli kaksi agirataa ja yksi hyppäri kakkosille. Kahdelta radalta tuli harmittavasti vitonen (hyppäriltä kielto putkelta ja agiradalta puomin ohitus --> kielto), mutta toiselta agiradalta tuli nolla. Keinu oli tosin taas niin hidas, että nolla oli ylikainen :-(. Mutta hienoa työtä Pessiltä :-). Sitten 6. ja 7.7. olimme Ylöjärvellä Teivon ravikeskuksessa tämän vuoden agirodussa. Lauantaina oli kaksi virallista agilityrataa ja sunnuntaina joukkuerata. Molemmilta virallisilta sekä joukkueradalta ainoa virhe tuli kepeiltä! (jotka olivat menneet täydellisesti viikkoa aikaisemmin...). Meinasi vallan harmittaa, koska lauantain iltaradalta tuli vain kaksi puhdasta nollaa ja olisimme ilman keppivirhettä saaneet LUVAn... Aikakin olisi kerrankin riittänyt hienosti, koska kummallakaan radalla ei ollut keinua. Koiria oli kaikkiaan 31 eli sijoittuminen olisi ollut hienoa. Mutta ei voi mitään. Joukkueemme Kaunotar ja Kulkurit ei valitettavasti saanut tulosta kun Päivi vei Hipun tarkoituksella keinun ohi, mutta tärkeintä oli se, että joukkue kasaan ja kaikilla oli hauskaa :-). Kaikkiaan mittelijoukkueita oli neljä.
Fatsy oli Ylöjärven reissun aikana hoidossa ystäväni luona Sysmässä ja viihtyi siellä mainiosti. Kulunut viikonloppu vietettiin maalla ja Fatsy jäikin sinne niin kauaksi aikaa, että lomani alkaa vajaan kahden viikon päästä. Sitä ennen on vielä edessä seuran omat kisat 27.-28.7. minne menen lauantaina töihin tuomarinsihteeriksi ja tietysti kisaamaan Pessin kanssa. Pessin on ilmoitettu myös 3.8. Orivedelle Pagtin kisoihin ja sen jälkeen pidetään vähän taukoa.

9.6.13
Viikko lomaa takana aivan upeassa, helteisessä säässä :-). Olimme lähes koko ajan mökillä ja koirat nauttivat kun saivat olla päivät pitkät pihalla vapaina. Fatsyn jalan leikkaushaava on parantunut niin hyvin, että kaulurista on vihdoinkin päästy eroon. Vekku kävi paljon uimassa, leikki palloilla ja piilotteli luita. Pessi hääräsi kaikessa mukana :-).
Sen verran harrastettiin, että kävin Pessin kanssa Jyväskylässä agilitykisoissa. Kolme rataa, joista kaikilla pääsimme palkinnoille ja saimme hyppyradalta ekan nollamme 2-luokasta :-). Valitettavasti vain osanottojia oli sen verran vähän, että LUVAa ei meille riittänyt. Hallin mittari näytti +24 astetta, mutta hyvin jalkoi Knääpiö pinkoa, hyppärillä etenemä oli 3,53 m/s. Vekun kanssa kävin puolestaan näyttelyssä Orivedellä. Alunperin suunnitelmani oli viedä sinne Fatsy, koska tuomarina ollut Markku Mähönen pitää siitä todella paljon, mutta kun amstaffi teki tämän tyhjäksi, niin vein Vekun. Ja kyllä tuomari tykkäsi siitäkin :-). Oikein hieno arvostelu, ja vielä kun hain arvostelun niin tuomari totesi "Teillä on siinä oikein pirteä veteraani. Pitäisi saada vähän tuollaista energiaa noihin nuorempiin." :-D Eli ROP-vet tulla tupsahti ja PU 2-sijoitus.

19.5.13
Koiraharrastusviikko (kuuden päivän sisään agikisat, rallykisat ja näyttely) alkoi tiistaina kun menin Pessin kanssa kolme agilityrataa P-Haun kisoissa Orimattilassa. Ihanneajat olivat tiukat ja radat vaikeita sekä kaikkinen takaakiertoineen hitaita. Meille tuli reilusti yliaikaa joka radalta (n. 9 s.) ja lisäksi kieltovirheitä, siis ohjaajan mokia. Myös kontaktit olivat hitaat. Olen kuitenkin tyytyväinen tulosten saamiseen, koska hylkäysprosentti oli melkoinen :-).
Jatkoimme lauantaina Hausjärvellä rally-tokokisojen merkeissä, Vekku tietysti kisaamassa. Olosuhteet olivat melko haastavat (kenttä epätasainen ja ruohutupsuinen, edellisessä luokassa juoksuisi narttuja ja ainakin yksi uros kusaisi kentälle), mutta Vekku teki pätevää työtä ja sai kaikkiaan 83 pistettä. Itse muistin jopa uusia yhden liikkeen, mutta sitä en muistanut että koira olisi pitänyt kytkeä kehässä, vaan lähdin iloisena palkkaamaan... Ja siitähän rapsahti hylky. Kyllä harmitti :-/. Ilman tätä Vekulla olisi ollut mahdollisuudet nousta VOI-luokkaan omissa kisoissa 15.6.
Seuraavana päivänä Lahden ryhmänäyttelyssä meni puolestaan kaikki nappiin, saksalainen tuomari antoi Vekulle loistavan arvostelun, siitä tuli ROP-vet ja lisäksi PU 2 :-). Pessi sai vanhan tutun EH:n, mutta varsin kivan arvostelun kera.

5.5.13
Eilen kohti Janakkalaaa agilitykisoihin Pessin kanssa. Ja niin hienosti Knääpiö veti ettei ole paljon valittamista, ekalta radalta puhdas rata + yliaikaa, voitto :-). Tokalta radalta sitten kielto putkelta (ohjaajan moka) + ylikaa, sijoitus 2. Saatiin 6 kg nappulaa kesällä mökillä syötäväksi :-). Yliaika tuli kontakteilta, erityisesti keinulta eli asiaan pitää nyt alkaa kiinnittää huomiota.
Tänään oli sitten Pessillä edessään ensimmäinen Kaverikoira-vierailu, Fatsyn tuuraaminen vakiokohteessamme Johanna-kodilla. Ja oikein hyvin Knääpiö pärjäsi sielläkin, vähän vain välillä jännitti, mutta otti silitykset hienosti vastaan. Ja kyllä mummot sitä ihailivat, kun on "niin nätti pieni naama" :-).

2.5.13
Fatsyn leikkaus meni hyvin! Jännitin koko päivän ja voi sitä onnea kun sain illalla klinikalla tokkuraisen, mutta kunnossa olevan koiran syliini :-). Nyt vain uutta toipumista. Jalka on Fatsyn mielestä ilmeisen kummallinen...

1.5.13
Perinteisessä vapun päivän näyttelyssä Vekun kanssa, Pessi oli turistina ja Fatsy jäi päivähoitoon. Vekku sai hienosti ERIn ja SAn ja oli veteraaneista 2. Paavo Mattilan mielestä Vekulla oli ilmeisesti edelleen "raisu luonne", koskapa meitä PU-kehästä ulos kätellessään totesi "se laittoi vähän ranttaliksi". Vekku siis haukkui kehässä ja Mattila on sen viimeksi arvostellut nuorten luokassa, jolloin arvosteluun tuli maininta raisusta luonteesta. Ajattelin, että kun koira on nyt melkein 9 v. niin raisuus olisi jo kääntynyt positiiviseksi, mutta ei... Ainakaan tarpeeksi. :-D.

22.4.13
Tänään käytin Fatsyn eläinkääkärissä suurin toivein, kontrolliröntgen ja jos jalka olisi riittävästi luutunut niin pinnien poisto. Mutta saatiinkin kylmään vettä niskaan :-(. Jalka ei ollut luutunut eikä pinnejä enää kannatttanut pitää. Ainoa keino oli leikata jalka uudestaan ja laittaa siihen levyt ja ruuvit. Eläinlääkärin mukaan jalka tuskin tulee niiden kanssakaan tuskin luutumaan, mutta levyt hoitavat luun virkaa sitten koiran loppuelämän. Yhteisen neuvottelun tuloksena leikkaus päätettiin tehdä ja se on 2.5. Jännittää kyllä todella paljon.

10.4.13
Päivitystä taas pitkästä aikaa.
Vekku ja Pessi viettivät koko maaliskuun vanhempieni luona, kun kävi liian hankalaksi viedä koiria aina erikseen ulos ja Vekku alkoi oireilla haukkumalla liian vähäistä liikuntaa. Järjestely oli varsin hyvä. Pääsiäisenä hain "nuoret" kotiin ja nyt arki sujuukin paremmin kun Fatsy on toipunut jo niin hyvin, että se pystyy kävelemään noin kilometrin matkoja. Aamu- ja iltapissatuslenkit pystytään siis tekemään porukalla. Jalka röntgenkuvattiin maaliskuun lopulla ja se on alkanut selkeästi luutua, mutta pinnit pidetään vielä tämän kuun lopulle asti. Pinnien kanssa on ollut ongelmia, ilman antibiootteja niiden juuret pyrkivät puhdistamisesta huolimatta tulehtumaan ja märkimään, mikä johti jo kerran Fatsyllä kovaan kuumeeseen. Onneksi lääkäriin on aina päästy nopeasti.
Sovittelu vastapuolen kanssa oli tulokseton, koiran taluttaja kieltäytyi korvaamasta mitään vedoten siihen että hän luottotiedoton ja varaton. Ainoa vaihtoehto on siis tehdä haastehakemus käräjäoikeuteen ja sitä kautta korvaukset ulosottoon, mutta siitäkään tuskin tulee olemaan mitää hyötyä kun ulosmitattavia tuloja ei ole. Pistää kyllä vihaksi tuollainen, että päästään kuin koira veräjästä ja teoista ei tarvitse ottaa mitään vastuuta. Poliisin mukaan mitään lakia ei ole rikottu, kyseessä on vain järjestysrikkomus, eli koira saa jatkaa mellastustaan ihan rauhassa :-(.
Mutta elämä kuitenkin jatkuu :-). Niinpä oltiin Pessin kanssa Janakkalassa agilitykisoissa 7.4. Paikalla oli kisaamassa myös Pessin isä Jekku ja kun minulla oli kaikki koirat mukana, niin saatiin otettua perhepotrettikin (kuvaan siis Pessi, Jekku ja Jekun isä Vekku) :-). Pessi meni radalla oikein reippaasti, mutta teki ekalla radalla aivan hurjan lentokeinun ja myöhemmin minä mokasin yhden persjätön, joten tuloksena 10 virhepistettä ja hiemän yliaikaa. Toisella radalla tein kyllä mallikkaan persjätön puomille, mutta mokasin sitten puomin jälkeisen elämän - Pessi hyppäsi yhden hypyn väärään suuntaan eli hylky. Mutta myöhemmin radalla olleen keinun urhea Knääpiöni kuitenkin suoritti, vaikka vähän hirvittikin :-).

26.2.13
Fatsy on toipunut mukavasti. Viime lauantaina käytiin tikkien poistossa ja leikannut lääkäri oli hyvin tyytyväinen edistykseen, kuulemma jalka on niin hyvä kuin se tässä vaiheessa voi olla. Ja oikein hyvä on, että Fatsy käyttää jalkaa, koska paino jalalla edistää paranemista. Antibioottikuurissa tosin oli katkos (päivystyksestä saadut ab:t loppuivat viikko sitten), jonka seurauksena osa metallipiikkien juurista oli alkanut märkiä, mutta toivon mukaan tilanne paranee kunhan antibiootit alkavat taas purra. Tämä asia menee ilmeisesti sovitteluun ja siellä tehdään vastapuolen kanssa sopimus myös korvauksista.
Vekun kanssa menin kaikesta huolimatta oman seuran rally-tokokisoihin 16.2. ja vastoin kaikkia odotuksia saimme hyväksytyn tuloksen, 70 pistettä. Itse tosin mokasin kaksi kylttiä, kun en taas muistanut mahdollisuutta uusimiseen.

14.2.13
Viime lauantaina tapahtui ihan kauheita. Lähdin iltapäivällä ystäväni Aulin kanssa viemään koiria lenkille. Olimme päässeet vasta muutaman sata metriä, kun vastaan tuleva amstaffiuros riistäytyi irti valjaistaan ja tuli koirieni kimppuun. Yritimme Aulin kanssa häätää koiraa, mutta se onnistui saamaan otteen Fatsyn etujalasta ja oikein riepotti O.o Siinä vaiheeesa minulta "katkesi filmi", seuraava muistikuva on, että Auli oli tarttunut amstaffia takajaloista ja joku vei minun koirani kauemmaksi. Menin itse kiinni amstaffin etupäähän ja aloin laittaa sille valjaita takaisin päälle. Koiraa taluttanut nuori nainen oli humalassa ja täysin hysteerinen, hänestä ei ollut apua. Emme saaneet hänestä mitään tolkkua, eikä myöskään vanhemmmasta miehestä, joka tuli paikalle ja ilmeisesti myös liittyi amstaffiin. Päätimme kutsua paikalle poliisin, joka tulikin aika äkkiä, puhutti kaikki ja otti yhteystiedot. Minun koirani pois vienyt tyttö oli nähnyt koko tapauksen, mikä oli poliisin mielestä erittäin hyvä juttu.
Fatsy ei varannut yhtään painoa vasemmalle etujalalleen ja Vekun valjaat olivat rikki, joten sitäkin oli ehkä rouhaistu, tai ainakin yritetty. Mutta Fatsyn tila oli pahin. Lääkärissä selvisi, että sen etujalan molemmat luut ovat pahasti murtuneet, lääkäri jo kysyi aletaanko hoitaa (vaikeaa ja kallista) vain lopetetaanko. Jälkimmäinen ei tullut kysymykseenkään, koska hoitoon kuitenkin oli mahdollisuus. Eli puremahaavat (päässä ja jalassa) tikattiin ja jalka lastoitettiin. Seuraavana päivän vein Fatsyn Lahden Vethausiin, jossa Ilkka Kvist tutki röntgenkuvat ja leikkaus sovittiin jo seuraavalle päivälle.
Fatsylle on nyt jalan läpi menevät metallipiikit, jotka pitävät luut paikallaan ja kontrolliröntgen on 2 kk kuluttua. Ihmeesti Fatsy on jo alkanut varata vähän painoa jalalle aina välillä ja on aivan pirteän oloinen. Toivon mukaan pappa toipuu täysin :-)
Mutta kyllä niin surettaa ja suututtaa. Ei vanhan koiran tarvitsisi tällaista joutua kokemaan :-(. Mutta rikosilmoitus on tehty, jossain vaiheessa tulee kutsu kuulusteluun ja toivon mukaan ainakin hoitokulut saadaan perittyä amstaffin omistajalta.

4.2.13
Olimme viime viikolla maalla ja lauantaina kävin Fatsyn kanssa Keuruun ryhmänäyttelyssä. Se menikin oikein kivasti, muunvärisiä veteraaniuroksia oli peräti kolme kappaletta, kaikki saivat ERIn ja SAn ja Fatsy sijoittui toiseksi :-). Pappa esiintyi todella iloisesti ja reippaasti. Yhtenä päivänä käytiin mökilläkin, niin koirat pääsivät kunnolla riehumaan, vaikka talvella siellä ei lumen takia juoksumahdollisuuksia ole niinkuin kesällä. Jäälläkään ei hanki ihan kestänyt.

18.1.13
Tänään oli kylmä päivä, mittari näytti aamulla -24C. Lähdettiin kuitenkin autolla 7 km päähän Ahtialan koirapuistoon, kun olin sen tälle päivälle suunnitellut. Pojat tykkäsivät kovasti ja temmelsivät iloisesti puistossa, mutta sitten kun lähdettiin kotiin ja koirat joutuivat istumaan paikallaan kylmässä autossa (ajoin akun takia vähän pitemmän lenkin), niin Vekulla meni selkä jumiin :-(. Se pari kertaan oikein huusi häkissä kun oli mutka/töyssy ja käveli ihan köyryssä kun päästiin kotiin. Laitoin sille selkää vasten lämpimän kauratyynyn, päälle toppamanttelin ja kiedoin sen vielä fleeceen, sitten se makoili useamman tunnin sängylläni, mutta oli sitten jo oma itsensä kun lähdettiin iltapäivälenkille.

5.1.13
Viime vuuoden tapaan vietimme joulun ja uuden vuoden maalla. Sielläkin kyllä ammutaan raketteja, mutta ei läheskään siinä määrin kuin kaupungissa. Käytin koirat iltapäivällä lenkillä ja vielä nopealla pissalla juuri ennen kuutta. Vekku ja Pessi eivät juurikaan välittäneet paukkeesta, Fatsy oli levottomampi, mutta onnistuin kuitenkin käyttämään senkin pikapissalla vielä puoli yhdentoista aikaan. Eli ei tarvinnut herätä aamuyöllä viemään koiria ulos :-).

Kuulumiset 2008

Kuulumiset 2009

Kuulumiset 2010

Kuulumiset 2011

Kuulumiset 2012