Black Caesar's Hit The Jackpot "Pessi"


Creme uros
Synt. 7.10.2009
Isä: Mintgarden's Frej
Emä: Black Caesar's Double Dream
Kasvattaja: Mariella Siintovaara
Luonnetestistä 108 pistettä
Agility Mini 2

Pessi on melko läheistä sukua sekä Fatsylle että Vekulle. Sen emä Nata on Fatsyn pojantytär ja isä Jekku puolestaan Vekun poika. Kaikinpuolin unelmapentuni siis ja vielä hyvin kauniin värinen. Ellan mielestä Pessi on myös pentueen lupaavin.

Luonteeltaan Pessi on avoin, iloinen ja tasapainoinen. Se suhtautuu uusiin paikkoihin ja asioihin rohkeasti, ja osaa tarvittaessa rauhoittua. Pessi myös oppii asioita hyvin nopeasti, ja rakastaa ihmisiä, vinkuleluja sekä juoksemista ja leikkimistä. Pessi on lempinimensä mukainen Iloinen Knääpiö :-).

Pessi KoiraNetissä

Pessi sopeutui hyvin ja nopeasti uuteen kotiinsa. Fatsy ja Vekku eivät suorastaan ihastuneet kun toin pennun kotiin, mutta se oli odotettavissa. Mitään murinaa pahempaa ei ole kuitenkaan sattunut ja tätä nykyä poikalauma elää varsin rauhallista elämää. Pessi on tietysti vielä innokas leikkimään ja onneksi varsinkin Vekku hyvin leikkiikin sen kanssa. Fatsy ei juurikaan viitsi vaivautua.

Pessistä oli tarkoitus tulla näyttely- ja agilitykoira. Näyttelyura mittelinä oli kuitenkin vaakalaudalla, koska Pessi ei oikein kasvanut mittelin kokoon. Ensimmäisessä virallisessa näyttelyssä toukokuun 2010 puolivälissä (pentuluokassa) tuomari mittasi Pessin ja 28 cm oli silloin korkeutta. Viimeisin Pessin mittaus tapahtui syksyllä 2010 Lahden KV-näyttelyssä ja siellä tuomari sai tulokseksi 30 cm eli Pessi on nipin napin mitteli. Olemme käyneet näyttelyissä muutaman kerran vuodessa ulkomaisilla tuomareilla ja Pessi on saanut tasaisesti EH:ta. Ei siis yhtään hullumpaa :-).

Oman seuran agilityn alkeiskurssille Pessi pääsi alaikäisenä, joten nyt kolmen vuoden iässä on harjoittelua takana jo paljon, ja Pessistä on kehittymässä oikein näppärä ja innokas pieni agikoira. Motivaatio on koko ajan parantunut ja olen huomannut selvästi kuinka koira on syttynyt lajiin. Pujottelukepit Pessi menee suorastaan innosta kiljuen ja kontaktiesteet ovat myös suuria suosikkeja. Vekun kontaktiongelmista jotain oppineena yritin tosin malttaa riittävän kauan ennenkuin lähden kisaamaan Pessin kanssa, mutta niin vain veri veti kisakentille ja kouluttajakin kannusti ;-). Viime keväänä ekoissa starteissa Pessi oli hieman epävarma vieraissa paikoissa kisatessa, mutta syksyllä se selvästi reipastui ja innostui. Elo-lokakuun kahdeksasta startista oli tuloksena viisi palkintosijaa, ja vaadittavat kolme nollatulosta eli nousimme 2-luokkaan :-). Kakkosluokassa kisaaminen vuonna 2013 sujui myös loistavasti ja olimme palkinnoilla lähes jatkuvasti. Useaan otteeseen ensimmäinen LUVA jäi harmittava lähelle, mutta lopulta elokuussa se viimein saatiin ja seuraavista kisoista syyskuussa tuli hyppäriLUVA. Yksi siis enää puuttuu :-).