FIN MVA BH RTK1 Mintgarden's Oneiros "Vekku"


Oranssi-soopeli uros
Synt. 3.6.2004
Isä: Mintgarden's Geryon
Emä: Mintgarden's Faidra
Kasvattaja: Annamiina Pulliainen
Luonnetestistä 56 pistettä
Agility Medi 3 (eläkkeellä)
Rally-toko AVO

Vekku on luonteeltaan sähäkämpi kuin Fatsy. Se kiihtyy helposti "nollasta sataan", mutta pystyy myös keskittymään ja rauhoittumaan. Vekku rakastaa palloja, uimista ja agilityä, nykyisin lempiharrastuksen paikan on ottanut rally-toko.

Vekulla on kuusi pentuetta ja se on käytettävissä jalostukseen sopiville nartuille.

Vekku KoiraNetissä

Minttu-kasvattaja valikoi Vekun minulle lupaavasta pentueesta, joka osoittautuikin todella hyväksi. Sisarusparvi on menestynyt niin näyttelyissä kuin agilityssäkin.

Vekun kanssa näyttelyt aloitettiin jo pienestä pitäen, ensin käytiin pentunäyttelyissä ja mätsäreissä kokemusta hakemassa. Ensimmäinen serti tuli 10 kk iässä, mutta sitten alkoi karvan vaihtaminen ja siihen menikin melkein vuosi... Seuraava serti tuli siis seuraavana keväänä (jälleen Lahden KV:stä) ja viimeinen kesäkuun alussa 2004. Vekku oli valioituessaan kahden vuoden ja yhden päivän ikäinen. Sittemmin olemme käyneet näyttelyissä harvakseltaan, Vekulla kun on taipumuksena pudottaa turkkinsa aina keväällä melko perusteellisesti...

Agilityn alkeiskurssille meno Vekun kanssa oli oikeastaan itsestäänselvyys, koska harrastin lajia jo Fatsyn kanssa. Lisäksi Vekku tuntui lajiin sopivalta, se tykkäsi pienestä pitäen hyppimisestä ja tasapainoilusta. Arvaukseni osui oikeaan, Vekku rakastui heti agilityyn ja kehittyi nopeasti. Kisaamisen aloitimme noin puolitoista vuotta alkeiskurssin jälkeen ja se sujui melko vaihtelevalla menestyksellä, koska Vekku oli Fatsyä nopeampi ja huomattavasti irtoavampi koira, mikä teki ohjaamisesta haastavampaa. Mutta yhteistyön hiominen tuotti tulosta ja Vekku nousi kakkosiin heinäkuussa 2008. Tasan kaksi vuotta myöhemmin, jälleen Agirodussa Ylöjärvellä, Vekku sai viimeisen luokanvaihtoon oikeuttavan nollatuloksensa ja nousi kolmosluokkaan :-). Kaksi viimeistä LUVAa tulivat vielä luokkavoitolla.

Olen jonkun verran myös tokoillut Vekun kanssa, mutta vain omaksi iloksi, en tavoitteellisesti. Vekulla on mahtava tekemisen into ja se tekee kaikesta harrastamisesta hauskaa. Viime vuonna innostuin vihdoin toteuttamaan pikäaikaisen haaveeni. Menin Vekun kanssa keväällä BH-kurssille ja elokuussa suoritettiin hyväksytysti BH-koe. Vekku on 13. BH:n suorittanut mitteli.

Vekku jäi tammikuussa 2012 eläkkeellä agilitystä kyynäriensä takia ja siirryin harrastamaan sen kanssa rally-tokoa. Tuntuu sopivan Vekulle hyvin ja olemme jo ehtineet lajissa kilpailemaankin. Nousimme avoimeen luokkaan elokuussa 2012, suoraan kolmella alo-luokan kisalla. Avo-luokka onkin sitten ollut kivikkoisempaa menoa, mutta kaksi tulosta sieltäkin on jo koossa.